Löytyykö sinun ravintolastasi seuraava Suomen Olutmestari?

01.06.2016 | Teksti:

Suomen suurin ja tunnetuin baarimestarien kilpailu, Suomen Olutmestari, järjestetään 2016 jo yhdeksännen kerran. Sinebrychoffin järjestämään kisaan voivat osallistua oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista. Kevät-kesällä tehdään ensimmäinen karsinta nettikilpailulla 9.5.–7.8., ja kisa huipentuu perjantaina 14.10. Helsingissä järjestettävään finaaliin.

Palkinnoksi Suomen Olutmestari saa suunnitella oman oluen Sinebrychoffin ammattilaisten kanssa. Edellinen Suomen Olutmestari Antti Peltonen kehitti yhdessä Sinebrychoffin Heikki Vuokon kanssa Olutmestarin Export Pils -oluen, joka maistuu parhaillaan oluenystäville sadoissa olutravintoloissa kautta maan. Näin voittaja pääsee lyömään oman puumerkkinsä suomalaiseen olutkulttuuriin!

Olisiko sinussa tai ravintolassasi työskentelevässä baarimestarissa tai tarjoilijassa ainesta Suomen Olutmestariksi? Jos siltä tuntuu, ja kyseessä on 18 vuotta täyttänyt ravintola-alan ammattilainen, lue lisätietoja ja osallistu esikarsintaan osoitteessa

suomenolutmestari.fi

Päästäkseen Suomen Olutmestariksi ravintola-ammattilaisen tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppientarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on oma ja persoonallinen tyylinsä. Oluen oikealla tarjoilulla halutaan kiinnittää huomiota oluen kokonaisvaltaiseen elämykseen, johon kuuluu hyvän tuotteen lisäksi aito olutlasi, oikea kaato ja tarjoilutapa sekä sopiva vaahtokukka kruunaamaan olutta ja suojelemaan sen aromeja.

Finaali on näyttökoe, jossa osallistuja näyttää oluttietonsa, -taitonsa ja palveluosaamisensa tuomaristolle yleisön edessä. Suomen Olutmestarin ja Olutkisällit valitsee ammattitaitoinen tuomaristo, jossa on jäseniä mm. ravintola-alalta, Sinebrychoffilta ja mediasta.
som2016-logo

Lisätietoja:
Tuoteaktivointipäällikkö Aniko Lehtinen, Sinebrychoff, 040 738 1670, aniko.lehtinen@sff.fi
www.suomenolutmestari.fi
www.sinebrychoff.fi
www.facebook.com/suomenolutmestari
Suomen Olutmestarit:
2016 Antti Peltonen, Oliver´s Corner, Rovaniemi
2015 Jani Suomalainen, William K, Tennispalatsi Helsinki
2014 Juha Sorsa, Gastropub Tuulensuu, Tampere
2013 Mirva Kylmäkorpi, HOK Elanto, Helsinki
2012 Joonas Koivisto, Gastropub Nordic, Tampere
2011 Jani Mikkonen, Gastropub Tuulensuu, Tampere
2010 Vesa Salminen, Pikkulintu, Helsinki
2009 Mika Aho, Plevna, Tampere

Katso videolta miksi kannattaa hakea Olutmestariksi! Haastattelussa Jussi Leevelahti, kilpaillija vuosilta 2015 ja 2016.
Jussi_Play_button