Viola panimohevosten ajuriksi

24.02.2020 | Teksti:

Ajuri Viola Kantola aloitti työnsä Sinebrychoffin panimohevosten ohjaksissa helmikuussa. Työparinsa Sami Lappalaisen kanssa Viola on tärkeä osa panimon yhtiömielikuvaa sadoissa tapahtumissa ympäri vuoden, kaikkialla Suomessa – mutta erityisesti Helsingin kaduilla.

Työ on Violalle jo tuttua, hän on tuurannut vakioajureitamme tehtävässä aina tarvittaessa viime vuosina. Hevoset ovat olleet hänelle rakas harrastus jo lapsesta, Violan ensimmäinen työ oli jo kymmenvuotiaana vossikkakuski Veijo Kuhakosken tallilla Helsingin Annalassa, missä hän asuu tänäkin päivänä avomiehensä ja kuuden oman hevosen kanssa.

”Yhtä aikaa hienointa ja haastavinta tässä työssä on eläimet kaupunkiympäristössä autoineen ja erilaisine ihmisineen. Joka päivä on erilainen ja täynnä erilaisia kohtaamisia. Onneksi nämä jyllantilaiset ovat niin hyviä hevosia, että joka tilanteesta selvitään hienosti hyvässä yhteisymmärryksessä. On upeaa, että voimme tuoda iloa ihmisille vain ollessamme läsnä kaduilla ja tapahtumissa. Ja onhan tämä tehtävä historiallinen ja kunnia-asia”, Viola sanoo.

Samin ja Violan työkavereina ovat jyllantilaishevoset Frederik, Gunnar ja Ludvig.

Sinebrychoffilla on ollut Helsingin Hietalahdessa talli ja panimohevosia jo lähes 200 vuotta. Nikolai Sinebrychoff lienee tullut toimeen yrittäjyytensä alkuvuosina muutaman hevosen voimin. Nikolain kuolinvuonna 1848 panimon irtaimistoon kuului yhdeksän hevosta ja yksi hevoskäyttöinen parikivinen mallasmylly. 1860-luvulla hevosia hankittiin Pietarista. Vuonna 1890 Sinebrychoffin tontille rakennettiin uusi talli 60 panimohevoselle. Vuodesta 1962 asti panimohevoset ajureineen ovat olleet tärkeä osa yhtiömielikuvaamme erilaisissa PR-tapahtumissa ja ne kuuluvat Helsingin katukuvaan.

Lue lisää: https://sinebrychoff.fi/yhtio/panimohevoset/

Kuvassa Violan vierellä Frederik ja Gunnar Samin vierellä.