Kansainväliset olutuutuudet: Poretti ja Duckstein pian päivittäistavarakaupassa

17.02.2020 | Teksti:

Sinebrychoff tuo keväällä päivittäistavarakauppaan Suomen markkinoille kaksi kansainvälistä olutuutuutta: Poretti 4 Luppoli -lagerin Italiasta ja saksalaisen Duckstein Weizen -vehnäoluen.

Vuonna 1877 Angelo Poretti toteutti elinikäisen haaveensa ja perusti panimon Valgannaan. Poretti 4 Luppoli -lagerissa on nimensä mukaisesti neljää erilaista humalaa. Päähumala oluessa on Columbus, joka antaa sille yrttisen ja mausteisen maun. Luppoli 4 on Poretti-sarjan ”jalokivi” ja myydyin variantti Italiassa.

Poretti-oluet on pakattu 0,33 litran kierrätyslasipulloon.

Sinebrychoff toi DraughtMaster-hanavalikoimaansa kausituotteeksi saksalaisen Duckstein Weizenin jo kesällä ja nyt tätä perinteistä vehnäolutta saa myös pullotuotteena niin ravintolassa kuin kaupastakin.  Duckstein-panimon perinteet ulottuvat vuoteen 1640.

Duckstein Weizen on tyypillinen suodattamaton saksalainen vehnäolut, jossa on runsaasti hedelmäisyyttä. Se on hyvin aromaattinen ja kevyt olut, josta löytyy hieman katkeruutta. Duckstein Weizen sopii pöytään erityisesti rasvaisen kalan, porsaan tai makkaran seuraksi.

Duckstein Weizen on pakattu 0,5 litran kierrätyslasipulloon.

”Italialaiset premium-lagerit ovat tulleet jäädäkseen, samalla kun erikoisoluiden suosio jatkuu Suomessa. Toisaalta vehnäolut on yksi suosituimmista oluttyypeistä lagerin ja India Pale Alen jälkeen ja varsinkin päivittäistavarakaupassa vehnäoluet ovat olleet hieman aliedustettuja aikaisemman alkoholiprosenttirajan vuoksi. Nämä uutuudet täydentävät laajaa olutvalikoimaamme entisestään”, Sinebrychoffin oluiden kategoriajohtaja Johan Jakobsson kertoo.

Päivittäistavarakaupoista Poretti ja Duckstein löytyvät 23.3. alkaen.