Viisi vinkkiä pikkujouluaikaan

14.10.2021 | Teksti:

Marraskuu on pian täällä ja niin on myös pikkujoulusesonki. Koronarajoitusten jälkeen on odotettavissa entistä innokkaampi joukko juhlijoita ja erilaisia seurueita, jotka eivät ole tavanneet toisiaan pitkään aikaan – tai käyneet iltaravintolassa. Kokenut ravintolanpitäjä varautuu tähän työpaikkojen, ystäväporukoiden, monenlaisten seurojen ja yhdistysten juhla-aikaan. Muista ainakin nämä viisi asiaa!

  1. Tilaa tarpeeksi juomia. Pikkujouluaikaan menekkiä riittää, kun asiakkaat ovat sankoin joukoin juhlatuulella – kannattaa varautua kunnolla. Valikoima kannattaa myös miettiä, kuten myös tsekata pikkujoulun parhaat erikoistarjoukset. Tilaus onnistuu ja tarjoukset löytyvät verkkokaupastamme shop.sinebrychoff.fi
  2. Muista erikoisoluet ja alkoholittomat oluet. Pikkujouluissa halutaan nautiskella, joten valikoimassa kannattaa olla hyvin tarjolla eri oluttyylejä, laaja siideri- ja lonkerovalikoima sekä valmius tavallista vilkkaampaan cocktailien tekoon – eli myös mikserit ja muut cocktail-ainekset valmiiksi. Pikkujouluissa nautitaan myös alkoholitonta olutta tavallista enemmän.
  3. Varaa tarpeeksi henkilökuntaa. Juhlatuulella ei ole mukava odottaa vuoroaan tiskillä – samalla moni tilaus saattaa jäädä saamatta.
  4. Varmista ravintolatilan turvallisuus, viihtyisyys ja tilat. Koronaturvallisuuteen pitää kiinnittää yhä huomiota. Varaa runsaasti käsidesiä ja järjestä tilat niin, että liian ahdasta ei pääse syntymään. Pikkujouluillan kiireessä ei ehdi miettiä, mistä lisänarikka tai ovatko WC-tilat tiptop, ne kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. Ja vaikka tupa olisi tulossa täyteen, kannattaa miettiä, paljonko on paljon, eli kuinka paljon ihmisiä ravintolaan mahtuu turvallisesti.
  5. Älä hermostu – nauti sinäkin! Tänä pikkujoulukautena ravintolaan on odotettavissa asiakkaita, joilla voi olla pitkä aika edellisestä kerrasta. Ja kun odotukset illalle ovat suuret, hermo voi kiireessä kiristyä tiskin molemmin puolin. Muista, että sinä olet ravintolasi kasvot ja pidä hymy huulilla ja palvelualttius korkealla, tilanteessa kuin tilanteessa. Jos asiakkaasi viihtyvät, niin viihdyt sinäkin.

Hauskaa ja turvallista pikkujouluaikaa!