Miika Korpela on Suomen Olutmestari 2017

14.10.2016 | Teksti:

Miika Korpela on Suomen Olutmestari 2017. Hän työskentelee Helsingin Kampin Teerenpeli-ravintolassa. Olutkisälleiksi valittiin Joni Ahola (kuvassa oikealla – Ravintola O´Hara’s, Tampere) ja Jussi Leveelahti (kuvassa vasemmalla – Ravintola Oficina, Helsinki). Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin 2016 jo yhdeksännen kerran. Suomen suurimman oluttarjoilukilpailun finaalissa kilpaili yhdeksän loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista.

Uusi Suomen olutmestari Miika Korpela on 36-vuotias baarimestari Helsingistä. Miika oli mukana finaalissa kolmannen kerran.

”Mahtavat fiilikset! Päivällä karsintavaihe ei mennyt ihan putkeen, ja olin jo varma etten pääse finaaliin, mutta kokosin itseni ja annoin parhaani. Kilpakumppanit olivat kovia ja alamme todellisia ammattilaisia. Yhteishenki oli kova ja henki hyvä – tällä kertaa onnistuin parhaiten. Haluan kannustaa kaikkia ravintola-alan ammattilaisia osallistumaan kilpailuun, tämä on ainutlaatuinen kokemus. Suomalainen olutkulttuuri on lähellä sydäntäni, työskentelen ravintolassa, jossa on oma panimonsa ja hieno nähdä, että kuluttajien tietoisuus oluesta kasvaa koko ajan. Mitä se mahtaakaan olla viiden vuoden päästä!”, Miika sanoo heti kisan jälkeen.

Voittaja pääsee viidennen kerran kilpailun historiassa luomaan oman, aivan uuden oluen yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa. Suomen Olutmestarin olut tulee myyntiin nyt ensimmäistä kertaa pullossa syksyllä 2017. Aiemmat Suomen Olutmestari –oluet on nautittu kesähanoista, nyt voittajan on mahdollista kehittää muitakin kuin kesäisiä makuja.  Aiempien Suomen Olutmestarien oluet IPA 777, Olutmestarin Vehnä, Olutmestarin Bärliineri ja Olutmestarin Pils ovat olleet oluen ystävien mieleen ja tekijöidensä näköisiä herkkuja.

”Kilpailun taso kovenee yhä. Oli ihailtava nähdä, miten ammattilainen hoitaa kilpailutilanteen kotiin. Perehtyminen työhön ja asiakaspalveluun olivat Miikan vahvuuksia. Oluen maailma on monipuolinen ja se vaatii perehtymistä – olut palkitsee aina ystävänsä,” sanoo Heikki Kähkönen, kisan toinen juontaja ja Olutliiton puheenjohtaja.

Päästäkseen Suomen Olutmestariksi kilpailijan tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on persoonallinen tyyli oluen tarjoilussa. Oluen oikealla tarjoilulla halutaan kiinnittää huomiota oluen kokonaisvaltaiseen elämykseen.

Kisajuomina olivat KOFF, Brooklyn Sorachi Ace, Hoegaarden, Guinness ja Sinebrychoff Porter.

Finaali järjestetään vuosittain lokakuussa, suomalaisen oluen päivän 13.10. läheisyydessä. 13.10.1819 Nikolai Sinebrychoff sai keisarilliselta uudisrakennuskomitealta luvan perustaa panimo Helsinkiin – ja sitä pidetään Sinebrychoffin panimon syntymäpäivänä, suomalaisen oluen päivänä.

Suomen Olutmestarit vuosien saatossa:

2017 Miika Korpela, Teerenpeli Kamppi, Helsinki

2016 Antti Peltonen, Oliver’s Corner, Rovaniemi
2015 Jani Suomalainen, Staffpoint, Helsinki

2014 Juha Sorsa, Gastropub Tuulensuu, Tampere

2013 Mirva Kylmäkorpi, HOK-Elanto, Helsinki

2012 Joonas Koivisto, Gastropub Nordic, Tampere

2011 Jani Mikkonen, Gastropub Tuulensuu, Tampere

2010 Vesa Salminen, Pikkulintu, Helsinki

2009 Mika Aho, Plevna, Tampere

Finaalin tuomaristossa olivat näyttelijä Mari Perankoski, ruokabloggaaja Jani Kinnunen, olutsommelier Maria Markus, maailman parhaaksi kokiksi juuri valittu Eero Vottonen ja Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska. Teknisinä tuomareina toimivat Sinebrychoffin tuoteaktivointipäällikkö Anikó Lehtinen ja vuoden 2016 Suomen Olutmestari Antti Peltonen.