Carlsberg esitteli uuden vihreän kuitupullon

28.09.2016 | Teksti:

Vihreän puukuitupullon uusi design julkistettiin Kööpenhaminassa vuoden 2016 Sustainable Brands -konferenssissa.

Carlsbergin vihreän kuitupullon uusi malli paljastettiin tänään, kun 500 liikemaailman päättäjää kokoontui käsittelemään kestäviä brändejä Kööpenhaminaan vuoden 2016 Sustainable Brands –konferenssiin. Sen tavoitteena on innostaa yrityksiä menestymään valjastamalla innovaatiot ja liiketoiminnan tarkoitus kestävän kehityksen edistämiseen.

Osana Carlsbergin Kiertotalousyhteisön (Carlsberg Circular Community) työtä Carlsberg käynnisti vuonna 2015 kehitysprojektin tanskalaisen pakkausalan yhtiön EcoXpacin kanssa kestävästi hankitusta puukuidusta valmistetun olutpullon kehittämiseksi. Ensimmäinen kuitupohjaisen pullon prototyyppi paljastettiin tammikuussa 2015, kun Carlsberg-säätiön puheenjohtaja, professori Flemming Besenbacher esitteli sen Davosin kansainvälisessä talousfoorumissa.

Uusi design

Olutpullon uusi design kehitettiin Carlsbergin Kiertotalousyhteisön kumppanien ja CP+B Copenhagen ja Kilo -nimisten tanskalaisten teollisuusmuotoilustudioiden kanssa. Prototyppi perustuu hyvin erottuvaan Carlsbergin muotokieleen, ja se antaa esimakua siitä, miltä pullo saattaisi näyttää, kun se aikanaan tulee markkinoille.

Uuden pullomallin paljasti konferenssissa Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen johtaja Simon Boas Hoffmeyer, joka kertoi pullon olevan merkittävä etappi kunnianhimoisessa kolmen vuoden projektissa.

“Uusi pullo on tärkeä etappi projektissa, sillä fyysinen prototyyppi auttaa meitä kommunikoimaan uuden pakkauksen konseptia kuluttajille ja yhteistyökumppaneille. Minusta uusi pullo näyttää hyvältä, ja se osoittaa, miten voimme hyödyntää innovaatioita ja muotoilua uusien tuotteiden luomisessa parempaa tulevaisuutta varten,” sanoo Carlsbergin Simon Boas Hoffmeyer.

“Pullon luomiseen on vaikuttanut joukko maailman johtavia pakkausalan asiantuntijoita, jotka ovat olleet varsin innoissaan projektista. Vaikka meillä on vielä teknisiä haasteita, olemme edenneet projektissa suunnitelman mukaan,” sanoo Carlsbergin pakkausinnovaatiojohtaja Håkon Langen.

Vihreästä kuitupullosta tulee kestävän innovaation merkkipaalu. Sen kuidut tuotetaan kestävällä tavalla, sillä puita istutetaan samaan tahtiin kuin niitä kaadetaan. Vaikka pullo luontoon joutuessaan hajoaakin ympäristölle vaarattomaksi, on tarkoituksena luonnollisesti, että se kierrätetään aivan kuten tämän päivän pullot ja tölkit.

Kolmevuotisen projektin tukijoina ovat Tanskan Innovaatiorahasto ja Tanskan Teknillinen Yliopisto. Vihreän kuitupullon koelanseerauksen pilottimarkkinoille on suunniteltu tapahtuvan vuoden 2018 aikana.
Lue lisää puupullosta myös Ajankohtainen kolmonen -portaalista: http://ajankohtainenkolmonen.fi/liiketoiminta/olut-puupullo

Kestävästä kehityksestä Carlsberg-konsernissa

Tärkein periaate Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen strategiassa on kestävän kehityksen sisällyttäminen koko arvoketjuun. Sen kulmakiviä ovat kestävän kehityksen sisällyttäminen käytössä oleviin liiketoimintaprosesseihin, toimintatapojen kehittäminen riittävän tason varmistamiseksi, kumppanuusyhteistyön tekeminen sekä kansainvälisten ja paikallisten tavoitteiden asettaminen kestävän kehityksen edistämiseksi. Kolme pääteemaamme ovat: luonnonvarat ja ympäristö, terveys ja hyvinvointi sekä ihmiset ja toimintatavat. Voit lukea lisää kestävästä kehityksestä Carlsberg-konsernissa www.carlsberggroup.com/sustainability

Carlsbergin Kiertotalousyhteisöstä

Vuonna 2014 lanseerattu Carlsbergin Kiertotalousyhteisö muodostuu Carlsberg-konsernin ja valittujen kumppanien yhteistyöstä, jonka tavoitteena on päästä jätteettömään kiertotalouteen käyttäen kehdosta kehtoon (Cradle-to-Cradle®,C2C®) –mallia uusien tuotteiden kehittämisessä ja markkinoinnissa.  Carlsbergin Kiertotalousyhteisöön kuuluu tällä hetkellä kahdeksan kumppania, ja mukaan on tarkoitus saada 17 kumppania vuoteen 2017 mennessä. Lisätietoja Carlsbergin Kiertotalousyhteisöstä tästä linkistä.