Kaikki Karhun monipakkaukset nyt kierrätettävästä materiaalista

21.09.2022 | Teksti:

Karhu-oluen tölkkien monipakkauksissa oleva kutistemuovi on nyt kierrätettyä kaikissa pakkauskokoluokissa – pienemmissä kokonaan ja suuremmissa 50 %.

Sinebrychoffin valmistamissa Karhu-tölkkien monipakkauksissa oleva kierrätysmuovi on polyeteeniä, jota käytetään paljon elintarvikkeiden pakkauksissa. Kierrätysmuovi on kerätty suomalaisten loppukäyttäjien ja teollisuuden jätevirroista.

Polyeteeni on itsessään ympäristöystävällistä, sillä se on kierrätettävää ja siten uudelleen käytettävissä. Muovijäte aiheuttaa ongelmia vasta, kun se päätyy vesistöihin ja muualle luontoon, koska muovi hajoaa yhä pienemmiksi kappaleiksi, mikromuoviksi, eikä käytännössä katoa koskaan.

Jo syksyn 2020 aikana kaikki Karhun pienet monipakkaukset, eli 4-pack, 6-pack ja 8-pack, siirtyivät 100 % kierrätetystä muovista valmistettuihin pakkauksiin. Nyt myös 15 – 24 tölkin monipakkauksissa kierrätettyä muovia on 50 %. Poikkeuksena pakkauksiin Karhu 4,6% 24-pack on nyt pahvipakkauksessa.

”Vuoden 2019 mittausten perusteella pakkausmateriaalit ovat Sinebrychoffin suurin hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä, 52 %. Kaikilla tähän osuuteen kohdistuvilla ympäristöteoilla on merkittävä vaikutus yrityksemme kokonaispäästöihin. Olemme olleet hiilineutraali panimo jo vuodesta 2021 ja pakkaukset ovat nyt yksi tärkeimpiä osa-alueita kestävän kehityksen hankkeissamme”, kertoo Karhun tuotepäällikkö Elli Karppinen.

  • Isot monipakkaukset (15-24 tölkkiä) 50% kierrätettävästä muovista
  • Pienet monipakkaukset (4-8 tölkkiä) 100% kierrätettävästä muovista