Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs – entistä vastuullisemmin

21.09.2022 | Teksti:

Sinebrychoffin emoyhtiö Carlsberg-konserni lanseerasi elokuussa uuden ympäristöä, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintoa koskevan ohjelman Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs. Me Suomessa tulimme hiilineutraaliksi juomanvalmistajaksi jo 2021, ja jatkamme työtä mm. pakkausten ja uudistavan viljelyn kehittämisessä.

Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) -ohjelma sisältää päivitetyt tavoitteet ja uudet kohdealueet, joiden joukossa on tiekartta hiilidioksidin nettonollapäästöjen saavuttamiseksi koko arvoketjussa eli pellosta pöytää vuoteen 2040 mennessä. Ohjelma on edistynyt vauhdilla, ja koko konsernissa on saavutettu mm. 40 % vähennys hiilipäästöissä verrattuna vertailuvuoteen 2015.

Sinebrychoff on saavuttanut alkuperäisen ohjelman lanseerauksen jälkeen jo paljon kuuden ”nollan” tavoittelemisessa, kuten esimerkiksi:

  • NOLLA hiilijalanjälkeä – olemme hiilineutraali juomanvalmistaja jo vuodesta 2021.
  • NOLLA ei-kestävää viljelyä – KOFF Jouluolut on jo toista kertaa uudistavalla viljelyllä tuotettua ja tavoitteemme on lähivuosina lisätä uudistavalla viljelyllä tuotettua ohraa.
  • NOLLA pakkaushukkaa – siirryimme keväällä täysin kierrätetystä muovista valmistettuihin 0,5 litran kierrätysmuovipulloihin.
  • NOLLA vesihukkaa – valmistamme juomat tehokkaasti vain 2,2 litralla vettä per valmis juomalitra
  • NOLLA vastuutonta juomista – valikoimassamme on jo 12 alkoholitonta olutta.
  • NOLLA työtapaturmaa – 2021 Sinebrychoffilla sattui 4 poissaoloon johtanutta tapaturmaa, kaksi vähemmän kuin edellisenä vuonna.

TTZAB on osa Carlsberg-konsernin SAIL’27-strategiaa, ja sen avulla voidaan vähentää riskejä, edistää positiivista muutosta sekä konkretisoida tavoitteiksi, toimenpiteiksi ja lopulta tuloksiksi yhtiön tarkoitus käydä parempaan huomiseen.  

Lue lisää: https://www.sinebrychoff.fi/vastuu/tavoitteemme/