Carlsberg-konserni tavoittelee hiilidioksidin nettonollapäästöjä vuoteen 2040 mennessä

21.09.2022 | Teksti:

Carlsberg-konserni lanseerasi elokuussa uuden ympäristöä, sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintoa (ESG) koskevan ohjelman Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) eli Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs. Ohjelma sisältää päivitetyt tavoitteet ja uudet ESG-kohdealueet, joukossa tiekartta hiilidioksidin nettonollapäästöjen saavuttamiseksi koko arvoketjussa eli pellosta pöytää vuoteen 2040 mennessä.

TTZAB on jatkoa konsernin aikaisemmalle Together Towards ZERO -ohjelmalle, joka on edistynyt vauhdilla ja jolla on saavutettu mm. 40 % vähennys hiilipäästöissä ja 21 % vähennys vedenkulutuksessa hehtolitraa kohden verrattuna vertailuvuoteen 2015.

Uuteen ESG-ohjelmaan sisältyy Carlsberg-konsernin tiekartta siitä, miten se tarttuu toimintansa kannalta kaikkein olennaisimpiin ESG-aiheisiin vuoteen 2030 ja vuoteen 2040 mennessä. Carlsberg pyrkii ensinnäkin saavuttamaan hiilidioksidin nettonollapäästöt koko arvoketjussa vuoteen 2040 mennessä. Lisäksi se korottaa joissakin aiheissa ambitiotasoa, toisissa tarkentaa tavoitteita. Tällaisia aiheita ovat vesi, vastuullinen  juominen, monimuotoisuus, yhdenvertaisuus & osallisuus, ihmisoikeudet sekä yhteiskunnallinen toiminta.

TTZAB on osa Carlsberg-konsernin SAIL’27-strategiaa, ja sen avulla voidaan vähentää riskejä, edistää positiivista muutosta sekä konkretisoida tavoitteiksi, toimenpiteiksi ja lopulta tuloksiksi yhtiön tarkoitus käydä parempaan huomiseen.  

Uudet NOLLAT

Uudessa ohjelmassa on kaksi uutta NOLLA-TAVOITETTA: NOLLA ei-kestävää viljelyä ja NOLLA pakkaushukkaa. Tällä hetkellä maanviljelyyn ja raaka-aineiden prosessointiin sekä pakkausten tuotantoon ja käytettyjen pakkausten päästövaikutukset ovat yhdessä yli 65 % koko arvoketjun päästöistä. Uudistavien viljelymenetelmien käyttöönotto – mikä vahvistaa luonnon monimuotoisuutta, maaperän terveyttä ja viljelymaiden luonnollista hiilensidontaa – yhdessä kiertopakkausratkaisujen käyttöönoton kanssa mahdollistavat merkittävät hiilipäästöjen vähennykset alkaen ohran viljelystä aina pullojen ja tölkkien kierrätykseen saakka.

TTZAB Päämäärät ja tavoitteet

NOLLA Hiilijalanjälkeä

Vuoteen 2030 mennessä:

 • NOLLA hiilidioksidipäästöjä panimoistamme
 • Lopputuotteen 30 % pienempi hiilijalanjälki
 • KAIKEN uusiutuvan sähkön tulee tulla uusista varoista (esim. sähkön ostosopimusten kautta)

Vuoteen 2040 mennessä:

 • NettoNOLLA arvoketjussa

NOLLA Pakkaushukkaa
Vuoteen 2030 mennessä:

 • 100 % kierrätettävät, uudelleen käytettävät tai uusiutuvat pakkaukset
 • 90 % keräys- ja kierrätysaste pulloille ja tölkeille
 • 50 % vähemmän neitseellistä fossiilisista raaka-aineista valmistettua muovia
 • 50 % kierrätettyä pakkausmateriaalia pulloissa ja tölkeissä

NOLLA vastuutonta juomista
Vuoteen 2030 mennessä:

 • 100 % pakkauksissa ja brändi-toimenpiteissä viesti vastuullisesta juomisesta
 • 100 % markkinoistamme tekevät yhteistyötä kumppanien kanssa, jotka tukevat vastuullista kuluttamista
 • Alkoholittomien oluiden saatavuus 100 %

35 % kaikista panimojuomistamme on matala-alkoholipitoisia tai alkoholittomia

Lue lisää: Vastuu » Tavoitteemme « Sinebrychoff