Varma kesän merkki – Mummotunneli on auki

29.05.2024 | Teksti:

Yksi Helsingin kesän legendaarisimpia kesäiltojen suosikkeja on Mummotunneli, eli Vanhan kauppakujan ravintolakeskittymä. HOK-Elannon ravintolajohtaja Riku Haajanen (kuvassa) kertoo, että tunnelma koostuu livemusiikista, miljööstä, ihmisistä – mutta mikään kuvaus ei tee oikeutta, se pitää tulla itse kokemaan.

Helsingin keskustassa Aleksanterinkadun ja Pohjois-Esplanadin välissä kulkee Vanha kauppakuja, jonka varrelle on syntynyt ravintoloiden joukko ja kesäiltaisin täyttyvä ulkoterassialue. Ravintolat VENN, Tapas Barcelona, Sir Eino, Sing and Pore, Mummotunnelin terassi ja Amarillo ovat kaikki osa Mummotunneli-kokonaisuutta. Mummotunneli-nimen alue on saanut, koska paikka on vuosien saatossa löytänyt erityisesti aikuisia asiakkaita, joita yhdistää halu viihtyä nuorekkaasti livemusiikin ja hyvien juomien siivittämänä.

”Juomien laatu, hyvät brändit ja riittävän laaja valikoima ovat tietysti ydinasioita. Sinebrychoffin portfoliosta löytyy meidän toimintaamme juuri oikeat tuotteet jokaiselle sesongille”, Riku Haajanen kertoo.

Sinebrychoffin panimojuomien valikoimasta Mummotunnelin ravintoloista löytyvät mm. Karhu, KOFF, 1664- ja Brooklyn-oluet.

”Mummotunnelin suosio on osoitus siitä, että kun useampi ravintola tekee yhteistyötä ja osaa yhdessä ottaa huomioon asiakkaiden toiveet sekä tarpeet, syntyy elämyksiä ja pitkä suhde kuluttajan sekä monimuotoisen Mummotunneli ravintola-alueen välillä. Meille Mummotunneli on erinomainen showroom juomillemme, ja uskomme, että laaja valikoimamme maistuu asiakkaille. On hienoa olla näissä elämyksissä mukana”, kertoo Sinebrychoffin asiakaspäällikkö Juha Tuokko.

Klassikon ei kannata korjata sellaista mikä ei ole rikki, mutta uudistuksiakin tehdään. Helmikuussa Gaselli-ravintolan tilalle tuli toinen klassikkoravintola, Sir Eino, joka muistetaan jo 1990-luvun hauskoista illoista. Mummotunnelin alakertaan taas syntyi muutama vuosi sitten suosittu karaokeravintola Sing and Pore, jossa mm. Nisa Soraya laulattaa juhlakansaa.

”Kehitämme toimintaamme jatkuvasti sopivassa suhteessa. Mummotunnelin terassin ydin on livemusiikin tahdittama hauskanpito. Mummotunnelin katon alle mahtuu juhlimaan kaikenikäiset juhlijat, kunhan ikää on vähintään 24-vuotta. Paras viihtymisen takuu on tulla hyvillä mielin paikan päälle ja antaa Mummotunnelin loistavan tunnelman viedä mukanaan. Saapumalla alkuillasta välttyy yleensä jonoilta ja saa valita paikkansa vapaammin”, Riku Haajanen neuvoo.

https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/helsinki/mummotunneli