Tutustu ranskalaiseen kuohuviiniin eli Crémantiin!

24.03.2023 | Teksti:

Crémant on perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu ranskalainen kuohuviini, joita valmistetaan Ranskan eri viinialueilla. Sinebrychoffin valikoimasta löytyy kaksi crémant-kuohuviiniä.

Kuplivan herkulliset ja hyvän hinta-laatu-suhteen omaavat crémant-kuohuviinit ovat nousseet suureen suosioon niin kotimaassaan kuin sen ulkopuolisilla markkinoilla. Viime vuonna Ranskassa Crémantin myynti kasvoi n. 6 % kun viinin kulutus yleisesti ottaen oli laskussa. Crémantin vienti Ranskan ulkopuolelle oli huimassa 57 %:n kasvussa ja myös viennin osuus on kasvanut vuoden takaisesta.

Crémant valmistetaan pitkälti samalla tavalla kuin samppanja. Sen valmistuksessa käytetään perinteistä kuohuviinin valmistusmenetelmää, missä viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Samppanjaan verrattuna crémant viettää kellarikypsytyksessä usein vähemmän aikaa, mikä näkyy crémantin suoraviivaisessa ja pirteän hedelmäisessä aromiprofiilissa.

Viinialueen maantieteellinen sijainti ja valmistuksessa käytettävät rypälelajikkeet erottavat crémantit samppanjasta.

Crémant-kuohuviinit tulevat pääosin kahdeksalta Ranskassa sijaitsevalta viinialueelta. Viinin luonteeseen ja laatuun vaikuttaa vahvasti rypäleiden kasvupaikka. Ranskan pohjoisemmat viileät viinialueet tuottavat ryhdikkäitä ja virtaviivaisia kuohuviinejä, kun taas eteläiset crémantit ovat tyyliltään runsaampia.

Sinebrychoffin valikoimasta löytyy kaksi crémant-kuohuviiniä: erittäin kuiva, sitruksinen ja omenainen Andre‘ Delorme Cremant‘ de Bourgogne Organic Brut, joka tulee nimensä mukaisesti Crémant de Bourgognen alueelta. Sen valmistuksessa on käytetty Pinot Noir, Chardonnay ja Aligote -rypäleitä. Tämä tuote on saatavilla vain piccolo-pullossa. Isossa pullossa valikoimassamme on Calvet Crémant de Bourdeaux Blanc de Noirs Brut, joka taas on kotoisin Crémant de Bordeauxin alueelta. Tämä eloisa, raikas, sitruksinen ja tyylikäs crémant on valmistettu 100 % Merlot-rypäleestä.

Tutustu viinivalikoimaamme ja tee tilaus ravintolaasi: shop.sinebrychoff.fi