Tuoreinta mahdollista Karhua Suomen vilkkaimmalta asemapaikalta

14.09.2023 | Teksti:

Vaikka olut kestääkin oikein säilytettynä pitkään, on se parhaimmillaan tuoreena. Tuoreinta mahdollista olutta on saatavilla nyt jo kolmannesta helsinkiläisestä ravintolasta, kun Päärautatieaseman Minuuttibaariin saatiin Karhun Fresh Beer -kuparitankit.

Karhun tankkiolutjärjestelmään olut tuodaan suoraan panimolta käymisen jälkeen, eikä sitä tarvitse edes pastöroida. Upeat kupariset tankit on tarkoitettu katseenvangitsijaksi ravintolan asiakastilaan, ei piilotettavaksi kellariin.

Karhu-olutta, kuten muitakin Sinebrychoffin valmistamia oluita, pakataan tölkkeihin, lasipulloihin, ravintola-astioihin ja joihinkin suurempiin ravintoloihin ns. suurtankkeihin. 2 x 250 litran Karhu Fresh Beer asettuu suurtankin ja ravintola-astian välimaastoon.

”Hyvä tuotenäkyvyys lisää brändin laatumielikuvaa ja ohjaa kuluttajia ostopäätöksessä. Fresh Beer -tankkien avulla Karhu saadaan entistä vahvemmin näkyviin kaikille ohikulkijoille laadukkaalla tavalla, kun kuparitankit ovat näkyvällä paikalla ikkunalla junalaiturien puolella”, kertoo Sinebrychoffin ravintolabrändäyksistä vastaava markkinointipäällikkö Ramses Showlah.

Tavallisesti kaikki Sinebrychoffilla valmistettava olut pastöroidaan säilyvyyden varmistamiseksi. Jos olut kuitenkin nautitaan pian sen panemisen jälkeen tuoreena, kuten Karhu-tankkioluen kohdalla, ei pastörointia tarvita. Kylmäketju ei myöskään katkea missään vaiheessa panimolta tuoppiin.

Kuparinen tankkiastia täytetään noin kahden viikon välein tai kysynnän mukaan useamminkin. Karhu-tankkiolut on tuoreinta mahdollista panimolta kuluttajan huulille tuotavaa olutta.

Koska Päärautatieasema on ahdas ja todella ruuhkainen, se tuo haasteita Fresh Beer -tankkien täytölle, mutta homma sujuu turvallisesti.

”Tankkiauto on varusteltu erikoisvarusteilla, jotka takaavat turvallisen toiminnan laiturialueella. Toimitusaika tulee olemaan aamusta jolloin laiturialueella on vähemmän jalankulkijoita”, kertoo kuljettajakouluttaja Ville Hirsikko Sinebrychoffilta.

Avecra tunnetaan erityisesti junien ja asemien ravintolatoiminnasta, ja yhtiö hoitaa monen muun asemoiden yhteydessä olevan ravintolan lisäksi myös Minuuttibaarin toimintaa. Minuuttibaari uudistui syyskuun alussa ja vaihtoi paikkaa käytävän toiselta puolelta näkyvimmälle mahdolliselle paikalle – suoraan aikataulutaulun alle. Oluen saatuaan voi istahtaa penkille, josta näkee, kauanko esimerkiksi junalla Pekingiin tai Kouvolaan matka veisi aikaa.

Ensimmäinen Fresh Beer -järjestelmä tuli Helsingin Hietalahden Hemingway’s Bar & Café -ravintolaan viisi vuotta sitten ja vuosi sitten tankit saatiin Eerikinkadun Pub Peräkammariin.

”Tästä kulkee kymmeniä tuhansia kuluttajia päivittäin ja suurimmalla osalla on kiire. Se tuo tietysti oman elementtinsä, palvelun pitää olla nopeaa ja hanatekniikan toimia moitteettomasti. Minuuttibaari tukee hienosti junien ravintolatoimintaa”, kertoo Minuuttibaarin ravintolapäällikkö Jussi Kiviranta (kuvassa alla).