Pimenevien iltojen olutherkku: Karhu Talvistout

14.09.2023 | Teksti:

Stout-kausi alkaa, kun päivät lyhenevät ja illat viilenevät. Karhun uusin erikoisolut, Talvistout, on täydellinen olutherkku kylmiin talvi-iltoihin.

Karhu Talvistout on nautiskeluun erinomaisesti sopiva tumma ja maukas olut. Oluessa maistuvat suussa sulava suklaa ja mokkainen paahteisuus.

”Karhu Talvistout on mallaspohjaltaan runsas, tumma stoutolut, johon lisäsimme myös hieman suklaa-aromia saadaksemme miellyttävän makeahkon ja suklaisuutta tukevan maun”, kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko.

Humalana on tuttu Saazer ja maltaina pilsner-, karamelli- ja värimallas.

”Karhu Talvistout sopii hemmotteluhetkien lisäksi mainiosti myös suklaisten jälkiruokien kanssa ja tuhdimpien pääruokien palan painikkeeksi”, Karhu-oluen tuotepäällikkö Elli Karppinen kertoo.

Talvistoutin karhu-designin on luonut helsinkiläinen taiteilija ja suunnittelija Rasmus Tikkanen. Hän vietti lapsuutensa Suomen ja Saksan välillä sulavasti risteillen, aina Alppien metsistä kotimaisiin rantamaisemiin. Taiteen taustalla henkii vahvasti Suomen luonto. Karhu on kaikkien tuntema metsän kuningas ja kotimainen kuusimetsä kuvastuu vahvasti designissa. Syvää yhteyttä luontoon korostaa järvenpintaan heijastuva metsän raja. Inspiraationsa designiin Rasmus Tikkanen on kuvaillut saaneensa ajatuksesta, että karhu nauttisi tummaa olutta etäisessä vuoristomajassa, korppien kanssa luonnon rauhasta nauttien.