Tarjoa siideriä ruoan kanssa

31.08.2017 | Teksti:

Ruokajuomana ja ruoan mausteena olut on jo monelle tuttu suosikki, mutta myös siideri on entistä trendikkäämpi palan painike. Siideri sopii hyvin laajaan ruokakirjoon, kertoo Sinebrychoffin tuore Beverage Master Joonas Ylänne.

Siideri sopii ruokajuomaksi ja ruokien raaka-aineeksi siinä missä olut ja viinikin. Ruokajuomana siideri muistuttaa jossain määrin kuohu- ja valkoviiniä. Nyrkkisääntö on helppo, jos ruokaan sopii omena, niin yleensä myös siideri. Omenan hapokkuus toimii mielenkiintoisena makuparina monen ruoan kanssa ja tasapainottaa erityisesti happamia ruokia.

”Itse yhdistän siiderin esimerkiksi kanan, kalan mutta myös rasvaisen possunlihan kanssa. Jos ruoka on kovin mausteista, silloin siideri ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Mutta esimerkiksi yrttisen risoton kanssa siideri toimii mainiosti. Ja grillikausi jatkuu pitkään, grillatun ananaksen kanssa siideri on nappivaihtoehto”, Joonas Ylänne kertoo.

Sinebrychoffin tuoreessa siiderien sadonkorjuuvalikoimassa on juuri lanseerattu Somersby Apple Blend 2017 ja Crowmoorin Woody & Bitter, jotka ovat omiaan tarjolle kuluttajille ruokaosastolle vaikkapa salaattien tai muiden siiderille sopivien ruokien vierelle.

Joonaksen tehtävänä on Sinebrychoffin henkilökunnan ja asiakkaiden koulutus panimojuomien suhteen. Sinebrychoff kouluttaa vuosittain satoja jälleenmyyjiensä edustajia.