Sinebrychoff on valmiina terassien ennätysmyyntiin. Liity tuloksentekijöiden joukkoon.

04.06.2014 | Teksti:

”Laite on pieni ja siinä on renkaat alla. Jos aurinko tulee illansuussa esiin, saan roudattua sen ulos ja olutta tulee hanasta”, Ravintola Groteskin Paul Hickman kertoo.

Kesän kovin myyntimies on jokaisen ravintola-ammattilaisen tuttu. Kun aurinkoa riittää, terassijuomat myyvät itse itsensä. Vai myyvätkö sittenkään? Kenttämyyntipäällikkö Jan Korkeamäki muistuttaa perusasioiden tärkeydestä.

”Ensinnäkin pitää olla hereillä terassikelien suhteen. Toisekseen ei riitä, että avataan terassi, vaan sieltä pitää löytyä palvelua ja valikoimaa”, Korkeamäki sanoo.

Sinebrychoff auttaa kauteen valmistautumisessa.

”Rakennamme kesäterassin asiakkaan baaritiskille käyttövalmiiksi: erilaiset hanaratkaisut ovat napin painallusta vaille valmiita käyttöön”, Korkeamäki sanoo.

Laitehuolto optimoi jokaisen asiakkaan huoltovälin sellaiseksi, että tuotteiden laatu on koko sesongin huippuluokkaa.

Uudet hanalaitteet vauhdittavat terassimyyntiä

Sinebrychoffin kesän uutuus ovat Flex- tai Select-hanalaitteet. Ne on tarkoitettu terasseille ja paikkoihin, joihin perinteiset kiinteät hanalaitteet eivät sovellu. Laitteisiin on saatavana kaksi erikokoista kertakäyttöistä astiaa.

”Flex tai Select tuovat vauhtia myös terassimyyntiin, sillä ne on nopea, kevyt ja helppo rullata paikalle ja ottaa käyttöön ilman kummempaa asennusta”, Korkeamäki kertoo.

Pienikokoiset DraughtMaster-laitteet edustavat Carlsberg-konsernin uutta teknologiaa.

Select 10 on pöytämalli paikkoihin, joihin halutaan tuoda erikoisolut, mutta joissa ei ole tarpeeksi nopea kierto normaalille hanalle.

”Oluen säilyvyys ilmatiiviissä astiassa on vähintään kuukausi. Vaikka välillä tulisi sateisia päiviä, olut säilyy hyvänä! Olut ohjautuu aina uuden letkun läpi eli laitteet ovat huoltovapaita. Etuna on raikkaus, puhtaus ja säilyvyys”, Tuuli Kilpi Sinebrychoffin markkinoinnin olutryhmästä sanoo.

Flex on 20 litran hanalaite, joka on helposti siirreltävissä pyörien ansiosta.

”Nämä molemmat ovat joustavia ratkaisuja, sillä niitä ei tarvitse sijoittaa tiskin osaksi, vaan ne voivat olla yksittäisiä myyntipisteitä”, Kilpi sanoo.

Kertakäyttöiset PET-muoviastiat voi tyhjennyttyään kierrättää energiajätteenä.

Palaute rohkaisevaa

Ensipalaute kevään käyttökokemusten jälkeen on rohkaiseva: kevyitä astioita on helppo kuljettaa, joten ne ovat myös naistarjoilijoiden mieleen.

Myös oluen laatu paranee:

”Hapokkuuden suhteen laatu on tasaisempi, kun ei tule hiilidioksiditason heittelyä. Kertakäyttöastioista ei jää hukkaolutta, sillä astia puristuu ilmanpaineella kasaan”, Kilpi kertoo.

Kegi eli kymmenien litrojen kokoinen ravintola-astia on helppo käyttää ja vaihtaa, mutta mikä mahtavinta, se pitää juomat kylmänä: Flexissä lämpötila on 2 astetta, Selectissä 4 astetta. Toki se on säädettävissä tarpeen mukaan.

Korkeamäki summaa uuden teknologian edut: nopea, helppo, kevyt ja oiva ratkaisu myös sellaisiin paikkoihin, joihin ei voi tehdä kiinteitä ratkaisuja.

Terassimyynnin haasteisiin kuuluu valikoiman pitäminen houkuttelevana. Uudet pienet kegit auttavat myös tässä. Niissä on tarjolla kolme huolella valittua kansainvälistä premiumtuotetta: Flexissä Tuborg 5 % ja Carlsberg 5 %, Selectissä luostarityylinen Grimbergen Blonde.

Jotta terassia voidaan pitää auki, tarvitaan taustalle hyvää logistiikkaa. Kaikkialle Suomeen ulottuvat luotettavat toimitukset ovat Sinebrychoffin vahvuus.

”Meiltä lähtee joka päivä kuormia ja toimitamme tilatut määrät perille asti jokaiseen niemennokkaan koko Suomen mittakaavassa”, Korkeamäki toteaa.

Flex toimii Groteskissa

Groteskin ravintolatoimenjohtaja Paul Hickman kokeili Flex-hanalaitetta ruuhka-apuna ja totesi ratkaisun toimivaksi. Hän uskoo, että siitä tulee hyvä apu terassille.

”Erityisen hyvää Flexissä oli se, että laitoin vain töpselin seinään ja homma lähti käyntiin saman tien. Se on selkeä käyttää eikä vaadi säätöjä, kunhan olut on jäähdytetty ennen käyttöönottoa”, Hickman sanoo.

Kun terassikelit alkavat, Hickman käyttää Flexiä lisämyynnissä terassilla.

”Laite on pieni ja siinä on renkaat alla. Missä on sähköä – sinulla on olutta. Jos aurinko tulee illansuussa esiin, saan roudattua sen ulos ja olutta tulee hanasta.”

Groteskin hanasta virrannut Tuborg sai kehuja asiakkailta, jotka pitivät sitä jokseenkin harvinaisena hanatuotteena.

Grotesk

Ludvikinkatu 8–10, Helsinki

Avainsanat: