Pyhän Patrickin päivä 17.3.2016 – maailman suurin ja ystävällisin ravintolatapahtuma

15.03.2016 | Teksti:

Irlannin kansallispyhimykselle omistettu Pyhän Patrickin päivä 17.3. on irlantilaisten kansallinen juhlapäivä ja maailman suurin ravintolatapahtuma. Arviolta noin 70 miljoonaa ihmistä juhlistaa Pyhän Patrickin päivää. St. Patrick’s Dayn vietto on yleistynyt myös Suomessa.

Guinness vaahtoaa Pyhän Patrickin kunniaksi noin
200 000 ravintolassa, noin 150 maassa. Juhlapäivän aikana nautitaan 13 miljoonaa tuoppia Guinnessia. Dublinissa juhlinta kestää neljä päivää. Kymmenet miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa juhlivat päivää. 2013 laskettiin tapahtumaan osallistuvia olleen noin 70 miljoonaa.

Perimätiedon mukaan Patrick syntyi noin vuonna 390 Walesissa ja joutui 16-vuotiaana orjaksi Irlantiin.  Hänen oikea nimensä oli Maewyn Succat. Hän oppi keltin kielen ja ammensi pakanallisissa oloissa voimia kristinuskosta. Kuuden vuoden kuluttua Patrick pakeni Eurooppaan ja opiskeli luostarissa papiksi. Paavi Celestine vihki hänet piispaksi ja lähetti käännytystyöhön Irlantiin noin vuonna 432. Patrick perusti kirkkoja ja luostareita, vihki satoja pappeja ja hävitti pakanauskonnot sekä tarinan mukaan myös käärmeet Irlannista. Pyhän Patrickin hauta on Downpatrickin katedraalissa Pohjois-Irlannissa.

Suomessa Pyhän Patrickin päivää ja olutta juhlistetaan kymmenissä irlantilaispubeissa – ja myös Suomessa juuri Guinness on päivän suosituin juoma. Suomessa Guinness on Sinebrychoffin valikoimassa.

”Guinness-olut on klassikkotuote, joka on ottanut tärkeän paikan suomalaisessa olutkulttuurissa. Guinnessiä on ollut Suomessa saatavilla kymmeniä vuosia ja se on yksi erikoisoluiden suunnannäyttäjistä, oman oluttyylinsä ikoni”, sanoo Sinebrychoffin markkinointipäällikkö Johan Jakobsson.

2016 uutta: Guinness-viikset! – GuinnessTache

Vuonna 2016 Pyhän Patrickin päivää juhlistetaan Guinness-viiksillä – eli Guinness Moustachella. Guinnessia nauttiessa ylähuuleenhaan muodostuvat lähes väistämättä kauniit vaahtoviikset, joita ei kannata piilotella, päinvastoin! Ikuista vaahtoviiksesi selfieen ja liity miljoonien muiden somettajien joukkoon hashtagillä #GuinnessTache

Guinness on erinomainen ruokajuoma ja reseptien ainesosa. Guinness- ja muita olutreseptejä löydät osoitteesta www.houseofbeer.fi tai Facebookista www.facebook.com/olutjaruoka.

Linkkejä: