Parasta laatua hanasta! Lasien pesu ja säilytys

15.01.2025 | Teksti:

Puhdas, naarmuton brändilasi on tärkeä osa täydellistä tarjoilua, sillä se on tuotteen laatumielikuvan ruumiillistuma.

Juomalaseja ei saa pestä samassa koneessa sellaisten astioiden kanssa, joista on tarjoiltu rasvaisia ruokia tai maitotuotteita. Rasva ja maitoproteiini tarttuvat laseihin eikä ne siten puhdistu kunnolla, mikä vaikuttaa tarjoiltavan tuotteen laatuun negatiivisesti.

Jos ravintolassasi on vain yksi pesukone, niin juomalasit ja ruokailuastiat sekä aterimet on pestävä erillään. Lisäksi vesi tulee vaihtaa pesujen välissä. Myös pesukoneen huoltoon täytyy kiinnittää erityistä huomiota, jotta lasit puhdistuvat kunnolla.

Säilytä lasit oikein!

Lasin puhtauteen vaikuttaa pesun ja huolellisen huuhtelun lisäksi lasien säilytys. Lasit tulisi säilyttää ylösalaisin ritilän tai sellaisen alustan päällä, missä ilma pääsee kiertämään lasien sisäpinnalle.

Keittiöpyyhe ei ole hygieeninen tapa säilyttää laseja. Lasien säilyttäminen pyyhkeen päällä altistaa lasit mikrobi-tartunnoille. Lisäksi pyyhe kastuu ja ummehtuu nopeasti. Epämiellyttävä haju tarttuu laseihin, ja  saa juoman maistumaan tunkkaiselta.

Hanatuote on ravintolan kilpailuvaltti kotisohvaan verrattuna. Jotta asiakas tulisi uudelleen, varmista ravintolassasi hanaoluen paras mahdollinen laatu panostamalla näihin kolmeen osa-alueeseen:

  • Täydellinen tarjoilu
  • Tuotteen laatu
  • Hanalaitteiden laatu

Muistilistana lisäksi seuraavat elementit:

  • Oikeaoppinen kaatotekniikka.
  • Hananokkaa ei saa uittaa tuotteessa, eikä se saa koskea lasia.
  • Vaahdon korkeus ja pysyvyys.
  • Puhtaat, naarmuttomat brändilasit.
  • Lasien oikeanlainen pesu ja säilytys.
  • Hanalaitteiden pesu ja huolto.
  • Puhtaat ja ehjät hanatolpat.
  • Oikeat brändäykset / emblemit.
  • Kunnolliset tippa-altaat.