Panimohevoset joululomalle

13.12.2017 | Teksti:

Myös Sinebrychoffin panimohevoset ja ajurit pääsevät ansaitulle joululomalle. Vuonna 2017 hevoset ja ajurit tekivät noin 200 keikkaa ja visiittiä eri puolilla Suomea.

Sinebrychoffin panimohevoset käyvät PR-tehtävissä muun muassa festivaaleilla, ravintoloiden avajaisissa, erikoistapahtumissa ja kaupunkikierroksilla Sinebrychoffin asiakkaita tapaamassa. Festivaalit, Helsinki-päivä ja Aleksin joulukadun avajaiset (otsikkokuva) ovat perinteisiä panimohevosten keikkapäiviä, ja osallistuivatpa panimohevoset hevoskynnön SM-kisoihin voittaen avoimen luokan! Hevoset ilahduttivat myös Tilkan vanhainkodin asukkaita.

Panimohevosten Ludwig, Frederik ja Gunnar kaksiviikkoinen joululoma vietetään Lohjan Saukkolassa Virolaisen tallilla, jossa Sinebrychoffin panimohevoset ovat lomailleet jo yli 30 vuotta. Jouluna hevoset saavat erikoisannoksen porkkanoita ja omenoita.


”Kyllä se on ihan lomaa, hevoset pääsevät aamulla ulos ja illalla takaisin talliin. Hevoset kestävät hyvin talvista säätä, oikeastaan yli 25 pakkasella vasta pysytään tallissa”, toinen Sinebrychoffin ajureista Jaakko Huuhka kertoo.

Hevosten ja hevosmiesten työ jatkuu taas pian vuodenvaihteen jälkeen tallin suursiivouksella. Sinebrychoffin hevostalli on ollut vanhan panimon alueella Helsingin Hietalahdessa lähes 200 vuotta ja on varmasti Helsingin keskusta-alueen ainoa hevostalli.

Sinebrychoffin panimohevoset ajureineen ovat elävä osa vanhinta Helsingin kaupunkikuvaa. Kun Sinebrychoff perustettiin 1819, Helsingissä asui vain 3000 henkilöä, ja hevosia oli katukuvassa runsaasti – onneksi yhä ovat myös panimohevoset.