Messilässä on aina talvella lunta – jo 50 vuotta

17.02.2020 | Teksti:

Pekka Markkanen DraughtMaster-hanojen äärellä

Hollolassa Lahden kupeessa oleva laskettelukeskus Messilä täytti vuodenvaihteessa jo 50 vuotta. Messilässä on osattu aina sopeutua kuluttajien muuttuviin tottumuksiin ja toiveisiin. Sinebrychoff on vastannut panimojuomavalikoimasta jo kymmeniä vuosia – hanaolut virtaa Bistrossakin nyt entistä laadukkaammin ja monipuolisemmalla DraughtMaster-valikoimalla.

Ensimmäiset laskettelijat pääsivät Messilän rinteeseen uudenvuoden aattona 1969. Vaikka laskettelukeskus täytti nyt pyöreitä vuosia, on sen sydämessä oleva kartano perustettu jo 1634, alueen perintö menee siis vielä paljon kauemmaksi historiaan.

Messilä työllistää noin 60 henkeä kaudessa, vakituisia työntekijöitä on yhdeksän. Kauden aikana Messilässä vierailee, yöpyy, laskettelee ja nauttii ravintolapalveluita noin 200 000 henkeä. Ja tämä määrä tulee kasvamaan, jos lähivuosien suunnitelmat toteutuvat.

”Suunnitteilla jo 10 vuotta ollut parinsadan huoneen kylpylähotelli ja jopa 900 henkeä vetävä lomahuoneistokeskus etenevät nyt asemakaavavaiheeseen. Jos kaikki menee hyvin, rakentamaan päästään 2022. Etenemme varovasti, askel kerrallaan”, kertoo Messilä Maailma Oy:n operatiivinen päällikkö Pekka Markkanen.

Rinteitä on nyt 10, joista viimeisin ”Karhu 2” avattiin 2013. Messilän tämänhetkiset 225 vuodepaikkaa ja kokoustilat ovat ahkerassa käytössä. Ravintolaliiketoiminta on tärkeää, kaikki vieraat syövät ja juovat jotain.

”Päivän trendit näkyvät täälläkin, hyvinvointipalveluja etsivät ihmiset arvostavat monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Tänne pääsee pääkaupungistakin tunnissa ja perheen tai kaveriporukan minilomat ovatkin suosittuja. Juomissa satsataan mietoihin tuotteisiin, laatuun ja erikoisoluisiin. Panimojuomissa DraughtMaster-järjestelmä varmistaa hanajuomien laadun, olemme olleet uuteen systeemiin tyytyväisiä”, Pekka Markkanen kertoo.

Messilän Bistro-ravintolassa on kaksi DraughtMaster-järjestelmää, joiden asennukset on toteutettu hanojen alle. Hanoissa on tarjolla Karhu, K1664 Blanc ja Brooklyn East India Pale Ale -oluet. Oluen tasalaatuisuuden parantumisen lisäksi myös hukka on vähentynyt astioiden ollessa hanojen välittömässä läheisyydessä ja varastotilaakin täten vapautui.

Rinteet ovat auki tyypillisesti itsenäisyyspäivän tienoilta huhtikuun ensimmäisiin viikkoihin.

”Keväällä ihmiset ja yritykset vähän unohtavat, että ne parhaat laskettelupäivät jatkuvat yllättävän pitkään. Meillä on aina talvella lunta”, lupaa Markkanen.

messila.fi