Laadukkaan elokuvanautinnon kruunaa hyvä olut

19.02.2018 | Teksti:

Suomen vanhin elokuvateatteri, Helsingin keskustassa sijaitseva Finnkino Maxim, avautui uudelleen yleisölle helmikuussa. Elokuvakokemuksen täydentävät Sinebrychoffin oluet, siiderit tai muut virvokkeet ja helposti nautittavat ruoka-annokset.

Maxim tarjoaa jotain muutakin uutta kuin kunnostetut salit; Maximissa on anniskeluoikeudet ja mahdollisuus nauttia tapaksia ja panimojuomia palan painikkeeksi elokuvaa katsellessaan. Tämän mahdollistamiseksi salien lattioiden kaltevuus on poistettu ja salit ovat suurine siirrettävine nojatuoleineen ”ravintolamaisempia” kuin perinteinen elokuvateatteri. Muutostöiden jälkeen saleihin mahtuu nyt vain noin puolet aikaisemmasta yleisömäärästä,  ykkössaliin 162 ja kakkossaliin 88 katsojaa. Tarjoilut voi tilata valmiiksi etukäteen verkosta tai paikan päältä teatterin aulabaareista.

Sinebrychoffin olutvalikoimasta tarjolla ovat KOFF, Brooklyn American Ale, Brooklyn Defender IPA ja Kronenbourg  Blanc. Siiderivalikoiman aloittavat Somersby Orchard Selection Rosé ja Crowmoor Dry. Valikoima muuttuu kolmasti vuodessa.

”Halusimme valikoimaan laadukkaita juomia ja ruokia, jotka sopivat elokuvan kanssa nautittaviksi. Meillä oluen saa lisäksi oikeaan lasiin. Suunnittelimme tarjoilukonseptia Sinebrychoffin lisäksi myös kuluttajien kanssa ja näiltä tuli palaute, että valikoimaa pitää olla ja sen pitää vaihtua aika ajoin”, Finnkinon myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Peltola (kuvassa vasemmalla) kertoo.

”On hienoa jatkaa yhteistyötämme Finnkinon kanssa uudella tarjoilukonseptilla, jollaista ei ole Suomessa nähty. Tämän mahdollistavat Suomen positiivisesti kehittynyt alkoholi- ja olutkulttuuri ja kuluttajien kiinnostus erilaisiin elämyksiin. Ja meillä valikoimaa riittää kaikissa juomakategorioissa”, sanoo Sinebrychoffin ketjumyyntipäällikkö Mikko Pirilä.

Tällä haavaa Finnkinolla ei ole suunnitelmia luoda samanlaista tarjoilukonseptia muualle Suomeen, Maximin kanssa kokeillaan, miten kuluttajat löytävät sen. Ruokatarjoilusta vastaa Fazer.

”Elokuvateatterin ja anniskeluravintolan yhdistelmä on vahva trendi maailmalla. Kuluttajat haluavat yhdistää ruoan, juoman ja elokuvan – sille parhaassa paikassa eli elokuvateatterissa. Kuluttajat ovat lisäksi hyvin laatutietoisia, minkä pitää näkyä valikoimassa. Niin lippujen kuin tarjoilun hinnat ovat silti kohtuulliset”, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm (kuvassa oikealla).

Maxim oli suljettuna muutaman vuoden ja remontoitu arvokasta historiaansa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston kanssa. Elokuvatoiminta alkoi Maximissa jo vuonna 1909 – vain 14 vuotta Lumièren veljesten Pariisissa järjestämän maailman ensimmäisen elokuvanäytöksen jälkeen. 1909 teatteri avautui nimellä Olympia. 109 vuotta myöhemmin Maximin kakkossalin seinäpaneelit ovat yhä alkuperäiset, nyt kunnostettu naarmuttomaan kuntoon.

Lue aiheesta myös Finnkinon uutisesta!