KOFF Jouluolut ja Karhu Jouluolut – uudistavasti viljelty klassikko ja uudempi sesonkisuosikki

21.10.2022 | Teksti:

Suomen vanhin ja suosituin, jo 15. kerran pellolle jäljitettävä jouluolut, on tänä vuonna valmistettu kahden uudistavan viljelyn tilan mallasohrasta. KOFF Jouluolut on Itämeri-ystävällinen olut. Karhu Jouluolut on puolestaan noussut nopeasti KOFF Jouluoluen rinnalle kisaamaan Suomen suosituimman jouluoluen tittelistä.

KOFF Jouluoluen ohra on kasvatettu  Sirkku Puumalan ja Patrick Nyströmin Carbon Action -tilalla Vihdistä ja Antti Finskasin tilalla Iitin Vuolenkoskelta. (Katso video artikkelin lopusta!)

KOFF Jouluoluen viljelijät on jälleen valittu mallastaja Viking Maltin sopimusviljelijöistä. Mallasohran matkan voi näin jäljittää pellosta pöytään. Viking Maltin suorittaman auditoinnin lisäksi Baltic Sea Action Group (BSAG) arvioi tilan toiminnan Itämeri-ystävällisyyden. 

”On ollut ilo saada seurata jo vuosia Verkatakkilan tilan viljelijäparin innostunutta ja ennakkoluulottomasti kokeilevaa otetta maan kasvukunnon parantamiseksi ja ympäristön hyväksi. Myös Finskaksen tilalla tehdään hienoa ja pitkäjänteistä työtä samojen tavoitteiden eteen. Molemmat tilat ovat viime vuosina panostaneet kerääjäkasviseosten käyttöön myös mallasohralla ja lisäävät näin tilan monimuotoisuutta”, kertoo Carbon Actionin viljelijäyhteistyöstä vastaava Soja Sädeharju BSAG:sta.

Viljelijät Sirkku Puumala, Patrick Nyström ja Antti Finskas

Suomalainen Carbon Action -alusta tutkii ja kehittää keinoja, joilla maaperän hiilen varastointia voidaan nopeuttaa ja tieteellisesti todentaa. Lisäksi alustalla edistetään ilmastonmuutosta hillitsevien ja maan kasvukuntoa parantavien regeneratiivisten viljelytoimenpiteiden käyttöönottoa.

”Emoyhtiömme Carlsberg-konserni julkisti elokuussa uuden versionsa vastuullisuusohjelmastaan, joka on nyt nimeltään Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs. Nyt mukana ovat vahvemmin pakkaushukan vähentäminen ja uudistava viljely, mitä KOFF Jouluolutkin edustaa. Tarkkaan auditoitu KOFF Jouluolut on ollut keihäänkärkenämme kestävän kehityksen oluena jo kauan, ekologisempaa olutta saa Suomesta etsiä”, kertoo Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström.

35-vuotias KOFF Jouluolut on oluttyyliltään wieniläislager, eli tumma, hieman makea lager, joka soveltuu erinomaisesti niin jouluruokien kuin muidenkin syys-talvisesongin ruokien kanssa nautittavaksi.

Karhu Jouluolut noussut nopeasti sesongin suosioon

KOFF Jouluolut on jo 35-vuotias, Suomen suosituin jouluolut. Karhu Jouluolut tuli puolestaan markkinoille vasta 2021, mutta on jo noussut kakkoseksi, kun kuluttajalta kysytään mieleen tulevia jouluoluita*. Karhu Jouluolut on myös tunnettuudessa ja käyttötiheydessä tutkimuksen kolmen kärjessä.

Karhu Jouluolut – kuten KOFF Jouluolutkin – on myös joulusesongin ulkopuolella mainiosti toimiva amber lager -olut, ja soveltuu hienosti vaikka Halloweenin kurpitsareseptien kaveriksi. Ei siis tarvitse odottaa jouluun asti!

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa hiilineutraalisti, eli Keravan panimolla tai virvoitusjuomaosastolla ei käytetä lainkaan hiilipohjaista energiaa. Lisäksi pienet, jäljelle jääneet päästöt tuotannossa on kompensoitu.

Lue lisää: https://www.sinebrychoff.fi/newsroom/ttzab/

*Lähde: Sinebrychoff Cambri Jouluoluiden Brand Tracking 01/2022 Suomi