Viisi vinkkiä odotettuun pikkujoulukauteen

21.10.2022 | Teksti:

Marraskuu on pian täällä ja niin on myös pikkujoulusesonki. Koronarajoitukset eivät ole menoa haitanneet pitkään aikaan, silti tänä vuonna voi olla monelle seurueelle ja yritykselle ensimmäinen juhlailta ravintolassa pitkään aikaan. Kokenut ravintolaväki varautuu tähän yritysten, ystäväporukoiden, monenlaisten seurojen ja yhdistysten juhla-aikaan hyvin. Muista ainakin nämä viisi asiaa!

  1. Tilaa tarpeeksi juomia. Pikkujouluaikaan menekkiä riittää, kun asiakkaat ovat sankoin joukoin juhlatuulella – kannattaa varautua kunnolla. Valikoima kannattaa myös miettiä, kuten myös tsekata pikkujoulun parhaat erikoistarjoukset. Tilaus onnistuu ja tarjoukset löytyvät verkkokaupastamme shop.sinebrychoff.fi
  2. Muista erikoisoluet, alkoholittomat oluet, juomasekoitukset ja kuohuvat. Pikkujouluissa halutaan nautiskella, joten valikoimassa kannattaa olla hyvin tarjolla eri oluttyylejä, laaja siideri- ja lonkerovalikoima sekä valmius tavallista vilkkaampaan cocktailien tekoon – eli myös mikserit ja muut cocktail-ainekset valmiiksi. Pikkujouluissa nautitaan myös alkoholitonta olutta tavallista enemmän. Sinebrychoffin laajentuneesta viinivalikoimasta löytyvät myös kuohuviinit ja samppanjat! Matala-alkoholiset Breezerit menevät hienosti vaikka jäissä ämpäristä.
  3. Varaa tarpeeksi henkilökuntaa. Juhlatuulella ei ole mukava odottaa vuoroaan tiskillä – samalla moni tilaus saattaa jäädä saamatta.
  4. Varmista ravintolatilan turvallisuus, viihtyisyys ja tilat.  Järjestä tilat niin, että liian ahdasta ei pääse syntymään. Hyvästä hygieniasta kannattaa – pitää – yhä huolehtia. Pikkujouluillan kiireessä ei ehdi miettiä, mistä lisänarikka tai ovatko WC-tilat tiptop, ne kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. Ja vaikka tupa olisi tulossa täyteen, kannattaa miettiä, paljonko on paljon, eli kuinka paljon ihmisiä ravintolaan mahtuu turvallisesti.
  5. Älä hermostu – nauti sinäkin! Pikkujoulukautena ravintolaan on odotettavissa asiakkaita, joilla voi olla pitkä aika edellisestä kerrasta. Ja kun odotukset illalle ovat suuret, hermo voi kiireessä kiristyä tiskin molemmin puolin. Muista, että sinä olet ravintolasi kasvot, pidä hymy huulilla ja palvelualttius korkealla, tilanteessa kuin tilanteessa. Jos asiakkaasi viihtyvät, niin viihdyt sinäkin!

Hauskaa ja turvallista pikkujouluaikaa!