Karhu kuplii Cokiksessa – hiilidioksidipäästöt vähenevät

22.08.2018 | Teksti:

Sinebrychoff on vähentänyt juomanvalmistuksen hiilidioksidipäästöjään. Suurin vaikuttava tekijä vähennyksessä oli lämmön talteenotto panimoprosessista ja jätevedestä. Sinebrychoff kierrättää myös kaiken oluenvalmistuksessa syntyvän hiilidioksidin juomien kupliksi.

Pääosa Sinebrychoffin juomien valmistuksen ja jakelun aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä muodostuu muualla kuin Keravan panimolla, sillä valmistuksen osuus päästöistä on ainoastaan 7 %.

Keravalla on toteutettu useita energiatehokkuuteen liittyviä hankkeita, joista merkittävin on lämmön talteenottolaitos 2016. Näin panimo on vähentänyt suhteellisia päästöjään 25 % vuodesta 2015.  Sinebrychoffin käyttämä sähkö on ollut jo pitkään vesivoimalla tuotettua.

Oluenvalmistuksessa muodostuva hiilidioksidi kerätään, puhdistetaan ja kierrätetään Sinebrychoffin panimolla virvoitusjuomien kupliksi. Näin esimerkiksi Coca-Cola saa kuplansa Karhu-oluesta. Omavaraisuustavoite tälle vuodelle on 50 %. Sinebrychoff otti käyttöön Eco2Brew-hiilidioksidipuhdistusjärjestelmän 2014. Oluesta talteenotettua ja puhdistettua hiilidioksidia käytetään kaikkien Sinebrychoffin valmistamien juomien hiilihapottamiseen.

Suunnitteilla on laajentaa hiilidioksidin uusiokäyttöä myös täyttöosastolta vapautuvan hiilidioksidin kierrättämiseen lähitulevaisuudessa.

Lue lisää:

https://sinebrychoff.fi/vastuu/tavoitteemme/