Hiezu – Hietaniemen rannan keidas

16.06.2021 | Teksti:

Melike ja Riina Dursun kertovat, että Blanc-tornit ovat suosittuja Hiezun terassilla

Helsingin Hietaniemen rannalla oleva Café & Bistro Hiezu tähtää ympärivuotiseen toimintaan. Helteisen rannan keidas tarjoaa viileää terassin varjoa, kylmiä juomia ja hyvää ruokaa rantapäivän paahteessa – mutta toimii myös viihtyisänä ravintolana, jossa voi pitää vaikka yksityistilaisuuksia.

Café & Bar Hiezua pitävät äiti ja tytär, Riina ja Melike Dursun, joilla on pitkä kokemus ravintolayrittäjyydestä. Vuosaaressa heillä on kaksi ravintolaa, Kahvila Kampela ja Café Beach, ja lisäksi kaksi vuosaarelaista erityistapahtumapäivää, Helsingin venetsialaiset ja Joulupolku. Näitä tapahtumia Riina on järjestänyt jo vuodesta 2010. Tikkurilan Dixistä löytyy vielä Café Zino.

”Hiezusta haluamme ympärivuotisen suosikkipaikan, täällähän voi pitää yksityistilaisuuksia koska tahansa ja suunnittelemmekin elämys- ja hyvinvointipäiviä ryhmille sekä yrityksille. Kesäkuumalla täällä voi olla DJ soittamassa, koko ravintola vetää terasseineen 200 henkeä, sisällekin mahtuu kymmeniä asiakkaita”, Riina Dursun (kuvassa oikealla) kertoo.

Koronavuosi ei ole ollut kenellekään helppo, nyt Riinaa ja Melikeä jo hymyilyttää, kun aurinko paistaa ja terassi on täynnä, mutta tiukalla on ravintolabisnes ollut. Redissä toimineen ravintolan korona heiltä vei. Yrittäjäkaksikko haluaa kuitenkin keskittyä nyt positiiviseen ja toiminnan elpymiseen.

K1664 Blanc -vehnäolut on komeasti esillä Hiezun terassielementeissä ja sitä saa myös kolmen litran oluttornissa – sinisessä tietenkin.

”Blanc on kaikkien suosikki ja mainio olut helteelläkin. Tornin kun joku ottaa pöytäänsä, ovat yhtäkkiä muutkin niitä hakemassa. DraughtMasterit ovat toimineet hyvin, meillä on järjestelmä niin sisällä kuin ulkona. Moni asiakas tulee rantapäivän ohessa yhdelle juomalle, mutta mukavasti meillä on myös pidempään viihtyviä asiakkaita”, Melike Dursun sanoo.

hiezu.fi