Crisp – kuluttajan suosikki

08.12.2023 | Teksti:

Tuoreen tutkimuksen mukaan Crisp on alkoholittomissa oluissa kuluttajien ensisijainen valinta, se on paras maultaan sekä laadultaan. Crisp on kuluttajien mielestä myös trendikkäin alkoholiton olutbrändi. 

Moni keventää syömisiään ja juomisiaan vuodenvaihteen jälkeen, ja alkoholittomat oluet toimivat monelle keventäjälle tammi-helmikuun aikana hyvänä ja maistuvana juomavaihtoehtona. Markkina- ja bränditutkimusyhtiö Mantap tutki loppuvuonna alkoholittomien oluiden suosiota ja ostokriteereitä. Tutkimuksessa saatiin muun muassa seuraavia tuloksia:

  1. Tunnetuin alkoholiton olutmerkki – eniten ääniä: Crisp
  2. Mitä alkoholitonta olutta ostaisit tänään – eniten ääniä: Crisp
  3. Mikä ratkaisee parhaan alkoholittoman oluen valinnassa – eniten ääniä: maku

Myös Crispin mainonta oli jäänyt kuluttajien mieleen, sitä paremmin muistettiin vain Sinebrychoffin toisen alkoholittoman oluen, Karhu 0:n, mainonta.

Kun kuluttajilta kysyttiin, miksi he ovat lisänneet alkoholittoman oluen käyttöä, vapaissa vastauksissa korostuivat alla olevien tapaiset vastaukset:

  • ”Terveellisempi vaihtoehto kuin alkoholipitoinen juoma.”
  • ”Pidän oluesta, mutta en halua päihtyä”
  • ”Valikoima ja maku on parantunut”

Crisp Lager valittiin syyskuussa Suomen paras olut -kilpailussa alkoholittomien tai vähäalkoholisten oluiden parhaaksi olueksi. Suomen paras olut -kilpailun on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto. Käytännön järjestelyistä vastaa olutseuroja, oluenharrastajia ja -kuluttajia edustava Olutliitto.

Alkoholittoman oluen saatavuus ja laaja valikoima on myös osa Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs -vastuullisuusstrategiaa, jonka yksi osa-alue on kohtuullisen juomisen kulttuurin lisääminen. Alkoholittomien vaihtoehtojen määrä ja korkea laatu tukevat kuluttajan valintaa nauttia oluesta tai muista juomista ilman alkoholia. Alkoholittomia oluita on Sinebrychoffin valikoimassa jo useita vaihtoehtoja.

Lähde: Mantap Alkoholittomien oluiden online-tutkimus 2023 Suomi (N=1000)