Art Goes Kapakka tuo kulttuuria kapakoihin

11.08.2014 | Teksti:

Art goes kapakka on piristänyt Helsingin elokuun iltoja jo vuodesta 1995 lähtien, 20 kertaa. Sinebrychoff on ollut mukana menossa vuodesta 1996 – kapakkatunnelmaanhan taide ja viihde sopivat mainiosti.

Art goes kapakka eli AGK on osa Helsingin juhlaviikkoja ja kyseessä on kaikille ilmainen kapakkafestivaali, jossa kapakoissa on esillä kuvataidetta, teatteria, tiedettä, runoutta, tanssia ja musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa unohtamatta.

”Sinebrychoffin juuret ovat Helsingissä, ja Sinebrychoffin suku on tunnettu taiteentuntijoina ja -tukijoina, joten Art goes Kapakka on meille mainio yhteistyötapahtuma. Nikolai Sinebrychoff on suomalaisen ja helsinkiläisen olutnautinnon edelläkävijä ja hänen nimikko-oluensa sopii erinomaisesti Helsingin sykkivään taide- ja tapahtumaskeneen,” Nikolain tuotepäällikkö Pilvi Varjonen kertoo.

Musiikkia tapahtumassa esittävät eri puolilla Helsinkiä mm. Siiri Nordin, Tuomo, Emma Salokoski, Maritta Kuula ja Kim Herold.

AGK:n aikana on mahdollista myös saada taidenautintojen ohella oluttietoa Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntijan, tuotepäällikkö Anikó Lehtisen johdolla.

MAISTA: NIKOLAI BREWMASTERS’ -OLUET
O’MALLEY’S – 15.8. klo 17.30 ja 22.8. klo 18.00

Tule tutustumaan Nikolai Brewmasters’ Collection -sarjan tuotteisiin olutasiantuntija Anikó Lehtisen johdolla.

Jatkuvasti vahvistuva craft-oluttrendi* oli innoittamassa Carlsberg-konsernin panimomestareita heidän kehittäessään Brewmasters’ Collection -oluet. Ne on luotu eri puolilta maailmaa saatujen alkuperäisreseptien pohjalta, kunnioittaen perinteisiä raaka-aineita, käymismenetelmiä ja kulttuuriperintöä.

Suomesta oluiden kehittelyyn osallistuivat Sinebrychoffin panimomestarit Saara Pöyri ja Tapio Kangas-Heiska. He lainasivat kasvonsa kahdelle Brewmasters’ Collection -oluelle, California Steam Beerille ja Irish Red Alelle. Ne tuodaan Suomeen syyskuun alussa Nikolai-brändin alle ja lanseerataan Art goes Kapakassa.
Tervetuloa tutustumaan!

MAISTA: OLUTETIKETIN SUUNNITTELU
18.8. klo 16.30 – BRYGGERI HELSINKI

Mitä makuja oluista löytyy? Miten oluen maku ja sielu näkyvät sen etiketissä? Erilaisiin oluisiin ja niiden etiketteihin tutustutaan olutasiantuntija Anikó Lehtisen ja graafikko Antti Rastivon johdolla. Työpajassa suunnitellaan nimi ja etiketti sokkona maistetulle oluelle.

MAISTA: KREPPI VS. LETTU
19.8. klo 18.00 – KUJA BAR AND BISTRO

Miten bretagnelaiset krepit eroavat savolaisista letuista? Kumpi paistaa paremmat lätyt, Kujan keittiömestari Mika Launivuo vai savolaismartta Leena ”Lettu” Juntunen? Maisteltavana räiskäleitä ja siidereitä. Kaksintaistelun voittajan ratkaisee Top Chef -tuomari Pipsa Hurmerinta.

MAISTA: OLUT JA BURGERIT
20.8. klo 17.00 – KUJA BAR AND BISTRO

Kuja tunnetaan maittavista burgereistaan. Olutasiantuntija Anikó Lehtinen opastaa olueiden käytössä suosikkihampurilaisten kanssa. Mikä olut istuu parhaiten halloumin kera, entäs pulled porkin tai lohen kanssa? Burgerimaistiaiset valmistaa Kujan keittiömestari Mika Launivuo.

Art Goes Kapakassa on kaikkiaan 345 eri ohjelmaa tai esitystä, joista 31 on taidenäyttelyitä. Kuorojen kierroksessa on mukana 115 kuoroa ja parituhatta laulajaa.

14.8. – 23.8. Art Goes Kapakka -festivaalin ohjelmamuutokset löydät parhaiten Art Goes Kapakan nettisivuilta www.artgoeskapakka.fi, minne päivitetään kaikki ajankohtaiset asiat sekä muutokset. Tapahtumiin on vapaa pääsy!

Katso koko ohjelma ja lisätietoa:
www.artgoeskapakka.fi

www.facebook.com/artgoeskapakka

Anikon kuva: Björn Suomivuori