On taas vuoden paras aika.

09.06.2014 | Teksti:

pk_jakobsson

On aika siirtää huolet sivuun ja nauttia auringosta, viettää aikaa ystävien kanssa, rentoutua mökillä tai tanssia festareilla. Joka tilanteessa janoa sammuttamassa ja tunnelmaa nostattamassa on juoma ylitse muiden: huurteisen kylmä olut.

Kesän suosituin oluen kulutustilanne on sauna. Suomesta löytyy noin 3 miljoonaa saunaa, ja noin 20 % oluesta kulutetaan saunomisen yhteydessä. Suomalaisen sielun koti tarjoaa meille täydellisen rentoutumisen hetken, jonka täydentää raikas janonsammuttaja, olut. Näihin hetkiin suosittelen Karhua, joka on Suomen suosituin saunaolut. Raikas ja sopivan täyteläinen Karhu – täyttä olutta.

Kesään kuuluu myös hyvä ruoka, ja sille olut on erinomainen kumppani. Oikein valittu olut saa monet ruokalajit parhaimmilleen, jolloin ruokailu muuttuu täydelliseksi makuelämykseksi. Vaihtelua grillaamiseen tuo esimerkiksi raikas vuohenjuustosalaatti ja Grimbergen Blanche -vehnäolut. Täydellinen yhdistelmä!

Ravintoloiden kesäterassit täyttyvät iloisista ihmisistä ja erilaiset kesätapahtumat vetävät tuhansittain ihmisiä. Kesällä kannattaakin suunnata esimerkiksi Ruisrockiin, missä uusin KOFF Rock täydentää festarielämystä.

Voin ilokseni todeta, että suomalainen olutkulttuuri on kehittynyt valtavasti viime vuosien aikana. Kaupoissa ja ravintoloissa on tarjolla laaja valikoima sekä kotimaisia että ulkomaalaisia oluita, ja ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita eri oluttyypeistä, humalalajikkeista ja alkuperistä. Olut on saamassa sen arvostuksen, jonka se ansaitseekin.

Minun täydellinen oluthetkeni sijoittuu auringonlaskun aikaan saunamökin terassille heinäkuisen lomapäiväni päätteeksi. Järvi on tyyni, kun juoksulenkin jälkeen janoisena otan ensipuraisun huurteisen kylmästä Karhusta. Tämän Karhun kaadan mielelläni.

Johan Jakobsson
Markkinointipäällikkö