Aino Areena uskoo tapahtumien ja vastuullisuuden voimaan

09.12.2021 | Teksti:

Järvenpäässä lokakuun lopulla Haloo Helsingin keikalla aloittanut tapahtumakeskus Aino Areena ei ole antanut koronan tuoman epävarmuuden häiritä alkutaivaltaan. Ainossa uskotaan, että ihmiset haluavat yhteisiä elämyksiä. Areenan luvataan olla hiilineutraali ensi vuoden aikana.

Aino Areena on kasvanut ratsastuskeskus Ainon yhteyteen, alun perin vanhan kuivaamon alueelle. Toimitusjohtaja Erkki Siltala (kuvassa vasemmalla) kertoo olevansa ennemminkin Suomen pitkäaikaisin ojankaivaja kuin tapahtumayrittäjä, mutta hänkin tajusi mahdollisuuden erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Järvenpään juna-asemalta Ainolle on muutaman minuutin kävelymatka, 28 minuutin junamatka Helsingin päärautatieasemalta.

”Koronapassi toimii hyvin, ihmisiltä ja esiintyjiltä on tullut todella hyvää palautetta ja kaikki on sujunut olosuhteisiin nähden sujuvasti. Satsaamme keikkojen lisäksi yritystapahtumiin. Meille mahtuu jopa 3 200 henkeä, areenan erikoisuutena ovat aitiot, joissa on parhaimmillaan vain noin 10 metrin päässä esiintyjistä”, Siltala kertoo.

Aino Areena toimii muutaman hengen, Siltalan ja liiketoimintajohtaja Antti Lehdon (yläkuvassa oikealla) johdolla. Esiintymisjärjestelyt ja tekniikan hoitaa RH Entertainment ja ravintolapalvelut järvenpääläinen Herkkupaja.

Juomatarjoilu sujuu kätevästi Sinebrychoffin siirrettävistä DraughtMaster-hanalaitteista, joita voidaan siirtää tapahtumien ehdoilla paikasta paikkaan ja ottaa käyttöön aina tarvittava määrä. Hanoista löytyvät niin Karhu-olut, KOFF Long Drink kuin Crowmoor-siiderikin. Kylmäkaapeista löytyy myös hyvä valikoima Coca-Cola-juomia, Batteryä ja Bonaqua-vesiä.

”Isoin haaste on saada ihmiset löytämään Aino, kaikki muu on kunnossa. Meillä on esimerkiksi alkuvuoteen jo varattuna huippukeikkoja kuten Chisu, Kaija Koo, Antti Tuisku, Vesala, Behm, ja luvassa on ulkomaisiakin huippunimiä. Musiikin lisäksi tila toimii myös esimerkiksi stand-up-keikkojen tai tanssitapahtumien areenana”, liiketoimintajohtaja Antti Lehto listaa.

Vaikka areena on syntynyt poikkeusaikana, vastuullisuudessa ei ole säästelty ja se onkin asia, minkä ainolaiset haluavat tuoda vahvasti esiin.

”Aino Areena käyttää 100 % uusiutuvaa sähköenergiaa ja aurinkovoimaa Areenan katolta, meillä on 16 maalämpökaivoa, puhtain mahdollinen kaukolämpö ja rakenteet ovat pitkälti kierrätettyä puuta. Olemme hiilineutraali, ehkä jopa miinusmerkkinen hiilidioksidin suhteen 2022. Harvoin käy niin, että uudisrakennus on parempi kuin paikalla ollut vanha, mutta nyt kävi niin”, Siltala kertoo.

Nimensä Aino on luonnollisesti saanut Aino Sibeliuksesta ja puolen kilometrin päässä olevasta Sibeliuksen taiteilijakoti Ainolasta, jonka kulttuuriperintöä areenalaiset haluavat jatkaa tämän päivän tapaan.

ainoareena.fi