Crowmoor Meddling Magpie palkittu kansainvälisesti

18.10.2021 | Teksti:

Suomessa Sinebrychoffilla kehitetty ja valmistettu Crowmoor-siideri on saanut taas kansainvälistä menestystä, nyt Englannissa järjestetyssä World Cider Awards -kilpailussa, jossa riippumaton tuomaristo vertailee osallistujasiidereitä eri kategorioissa.

Crowmoor Meddling Magpie osallistui sarjaan ”Flavored Ciders” eli maustetut siiderit. Humaloitu omenasiideri Crowmoor Meddling Magpie palkittiin kansainvälisen makua arvioivan kilpasarjan hopeapalkinnolla. Designistaan siideri sai kaksi eri pronssipalkintoa. Muita suomalaisia siidereitä ei palkittu vastaavasti.

”On hienoa, että Sinebrychoffin pitkän siideriperinteen osaaminen tunnustetaan kansainvälisesti. Voimme olla ylpeitä siitä, että tuotekehityksen osaamisemme on kansainvälistä huippuluokkaa. Jo 1960-luvulta siideriin ihastunut Suomi on kehittynyt markkina, ja kuluttajat odottavat uusia makuelämyksiä ollen muihin maihin verrattuna hieman rohkeampia kokeilemaan uusia makuja. Lisäksi design-palkinnot kahdessa sarjassa kertovat siitä, että siiderin ja sen pakkauksen yhdistelmä on maailmanluokkaa”, sanoo Sinebrychoffin siiderien, lonkeroiden ja juomasekoitusten markkinointijohtaja Juhani Jalkanen.

Crowmoorin aikaisemmat siideriuutuudet, Crowmoor Jealous Jackdaw ja Crowmoor Rebel Raven voittivat maustaan pronssimitalit International Cider Challenge -kilpailussa Englannissa kesäkuussa 2019 ja Rebel Raven myös pääsi pronssimitaliille maustaan International Cider Awardseissa 2019. Runsaasti omenamehua sisältävät siiderit jatkavat Crowmoorin laadukasta englantilaistyylistä makuperinnettä.  

Crowmoor Meddling Magpie on humaloitu omenasiideri, johon humalointi tuo raikkaan sitrusmaisen jälkimaun. Se on helposti juotava ja tasapainoinen, sopii mainiosti ruoan kanssa nautittavaksi. Vahvasti omenainen siideri on samea ja kullankeltainen.

”Yksi juoma-alan trendeistä tällä hetkellä on humaloidut siiderit, ja Crowmoorin Meddling Magpie onkin ensimmäinen Sinebrychoffin humaloimista siidereistä. Humalointi tuo siidereihin kukkaisia tai sitruksisia aromeja – Meddling Magpiehin erityisesti sitrusta sen jälkimakuun”, kertoo Jalkanen.

Ruokapöydässä Crowmoor-uutuuksien kanssa sopivat mm: miedot kana- ja kalaruoat, salaatit, miedot kermaiset kastikkeet, keitot ja hedelmät.

Crowmoor tuli Suomen markkinoille 2002 ja on yhä Suomen kuivien omenasiiderien markkinajohtaja. Crowmoorin valikoimassa ovat yhä myös Crowmoor Dry Apple, Crowmoor Extra Dry Apple, Crowmoor Jealous Jackdaw ja Crowmoor Rebel Raven. Sinebrychoff jatkaa Crowmoorin Crooked Apple -sarjan kehittämistä.

Kuten muutkin Sinebrychoffin valmistamat juomat, Crowmoor valmistetaan hiilineutraalisti 100 % uusiutuvalla energialla.

https://www.worldciderawards.com