Coca-Colan Joulurekka kiertää jälleen

09.12.2021 | Teksti:

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Colan Joulurekka palaa koronatauolta ja vierailee 8.12. alkaen kahdeksalla paikkakunnalla ennen joulua. Kiertue alkaa Kokkolasta ja päättyy 20.12. Keravalle, Coca-Colan kotikaupunkiin.

Lisäksi Joulurekka pysähtyy myös Porissa, Nokialla, Heinolassa ja Mikkelissä, jotka edellisen joulurekkakiertueen vierailua koskevassa yleisöäänestyksessä saivat runsaasti ääniä. Vaasa, Lappeenranta ja muut kiertueen suomalaiskaupungit liittyvät ensimmäistä kertaa yli 300 muun kaupungin joukkoon, joissa Joulurekka on vieraillut ympäri maailmaa.

Joulurekka tuo 8.–20.12. iloisen joulutapahtuman Kokkolaan, Vaasaan, Poriin, Nokialle, Heinolaan, Mikkeliin, Lappeenrantaan ja Keravalle.
Suomessa Joulurekka on aiemmin käynyt 19 paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Rovaniemellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tuurissa, Tampereella, Turussa, Järvenpäässä, Lahdessa, Vantaalla, Kouvolassa, Joensuussa, Tuurissa, Seinäjoella, Kirkkonummella, Äänekoskella, Forssassa ja Maarianhaminassa.

Vuoden 2021 Joulurekkakiertueen teema on kotiinpaluu. Kiertueen viimeinen pysähdyspaikka on Keravalla, jossa me valmistamme kaikki Suomessa myytävät Coca-Colat.

”Kaikki kiertueelle valitut paikkakunnat ovat tuhansien suomalaisten rakkaita kotikaupunkeja. Kiertue onkin tänä vuonna kunnianosoitus kotiseutuidentiteetille”, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo.

”Moni suomalainen tuntee kotiseuturakkautta lapsuudenmaisemiaan kohtaan. Tunne on entisestään vahvistunut, kun viime vuosina olemme matkailleet enimmäkseen kotimaassa ja tutustuneet hienoihin kotimaan kohteisiin. Viime jouluna moni joutui suunnittelemaan jouluperinteensä uusiksi, kun emme pandemian vuoksi voineet palata kotiseuduille viettämään joulua. Nyt näyttää siltä, että pääsemme taas viettämään perinteistä joulua yhdessä läheistemme kanssa.”

Tapahtumiin odotetaan taas kymmeniä tuhansia

Vuonna 2020 Joulurekkakiertue jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia. Joulurekan Suomen-kiertueen suosio on aikaisempina vuosina ylittänyt kaikki odotukset. Tapahtumiin on osallistunut kaikkiaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tänä vuonna Joulurekka on nähtävillä kaikkien paikkakuntien ytimessä, toriaukiolla. Edellisvuosien mukaan on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria, ja kävijöiden onkin hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää henkilöauto muualle.

Joulutapahtumassa kierrätystölkeillä tehdään hyvää

Joulurekka tuo jokaiselle kahdeksalle suomalaispaikkakunnalle joulutapahtuman, jonka yhteydessä muun muassa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Talolle. Edellisvuosina Suomen-kiertueen kierrätysruletilla on kerätty yhteensä 10 000 tölkkiä.

Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää. Tämän vuoksi 13-vuotiaat tai tätä nuoremmat ovat tervetulleita nauttimaan Joulurekan tunnelmasta ja juomista vain huoltajiensa kanssa.

Vuoden 2021 kiertueaikataulu:
• Kokkola ke 8.12. klo 16-20 Tori
• Vaasa pe 10.12. klo 16-20 Tori
• Pori La 11.12. klo 15-19 Tori
• Nokia Ti 14.12. klo 16-20 Rautatieaseman parkkialue
• Heinola To 16.12. klo 16-20 Tori
• Mikkeli Pe 17.12. klo 16-20 Tori
• Lappeenranta La 18.12. 15-19 Marianaukio
• Kerava Ma 20.12. klo 16-20 Keskuskenttä

Joulurekkakiertueen tarkat paikat ja ajankohdat löytyvät myös osoitteesta: www.coke.fi/joulu

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?
• Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla. Tänäkin vuonna joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
• Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.
• Suomen-tapahtumassa voi otattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa. Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia.
• Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka. Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.
• Vuonna 2018 Joulurekka pysähtyi ensimmäisen kerran Napapiirillä ja tapasi suomalaisen Joulupukin.
• Vuonna 2019 punainen Joulurekka matkusti ensimmäisen kerran risteilyaluksella, kun se kuljetettiin Viking Linen punaisella risteilyaluksella Turusta Ahvenanmaalle Maarianhaminaan.
• Joulurekan kyljessä hymyilee Coca-Cola Joulupukki, jonka syntytarina liittyy Suomeen. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.
• Coca-Cola Joulupukki on vaikuttanut käsitykseemme Joulupukin ulkonäöstä kaikkialla maailmassa. Sundblom kuvasi joulupukin lämminhenkisenä, punaposkisena ja punanuttuisena hahmona aiemman tunnetun pelottavan ja synkän hahmon sijaan.

Avainsanat: ,