Olut puukuitupullossa entistä lähempänä
21.10.2019 | Teksti: Timo Mikkola
Olutta tarjoiltiin perjantaina 11.10. ensimmäistä kertaa kahdesta viimeisimmästä vihreän kuitupullon prototyypistä C40-kaupunkien ilmastoverkoston pormestarien huippukokouksessa Kööpenhaminassa.
Carlsberg-akatemian tilaisuudessa Carlsberg antoi päivityksen matkastamme, jolla luodaan maailman ensimmäinen, luonnon materiaaleista valmistettu ’paperinen’ olutpullo.
Tutkimusprototyyppejä käytetään estemateriaaleilta tarvittavien ominaisuuksien testaamiseen – estemateriaaleja tarvitaan, jotta oluen säilyvyyden vaatimat korkeat standardit voidaan täyttää hakiessamme ratkaisua tavoitteeseemme 100 % biopohjaisesta polymeerittomasta pullosta.
Molemmat prototyypit ovat täysin kierrätettäviä ja ne on valmistettu kestävästi tuotetusta puukuidusta. Prototyypeissä on sisäinen kalvo, joka mahdollistaa oluen säilymisen. Yhdessä prototyypissä este on ohutta kierrätettyä PET-polymeerikalvoa ja toisessa 100 % biopohjaista PEF-polymeerikalvoa.
“Jatkamme innovaatiotyötämme kaikissa pakkaustyypeissämme, ja olemme tyytyväisiä tähänastiseen edistymiseemme vihreän kuitupullon kanssa. Vaikka emme vielä ole perillä, nämä kaksi prototyyppiämme ovat tärkeä vaihe lopullisen päämäärämme saavuttamisessa ja tämän läpimurtomme tuomisessa markkinoille. Innovaatiot vievät aikaa, ja jatkamme yhteistyötämme johtavien asiantuntijoiden kanssa jäljellä olevien teknisten haasteiden voittamiseksi, aivan kuten teimme muovia vähentävän Snap Packin kanssakin”, kertoo Myriam Shingleton, VP Group Development, Carlsbergilta.
Carlsberg aloitti vihreän kuitupullon kehittämisen vuonna 2015 innovaatiokumppaneiden kanssa, ja tästä yhteisestä ponnistuksesta on syntynyt paperipulloyhtiö Paper Bottle Company (Paboco®).
Kumppaneiksi Paboco®:n lanseeraamaan paperipulloyhteisöön on nyt liittymässä myös The Coca-Cola Company, The Absolut Company ja L’Oréal.
Carlsberg-konsernin pakkauskehitys on osa pitkäaikaista sitoumustamme Yhdessä kohti NOLLAA -tavoitteisiin, erityisesti 30 % vähennykseen arvoketjumme hiilijalanjäljessä vuoteen 2030 mennessä.