Viisi vinkkiä pikkujoulusesonkiin

21.10.2019 | Teksti:

Marraskuu on pian täällä ja niin on myös pikkujoulusesonki. Kokenut ravintolanpitäjä varautuu tähän työpaikkojen, ystäväporukoiden, monenlaisten seurojen ja yhdistysten juhla-aikaan. Muista ainakin nämä viisi asiaa!

  1. Tilaa tarpeeksi juomia. Pikkujouluaikaan menekkiä riittää kun asiakkaat ovat sankoin joukoin juhlatuulella – kannattaa varautua kunnolla. Valikoima kannattaa myös miettiä, kuten myös mahdolliset erikoistarjoukset. Tässä saat apua myyntiedustajaltamme. Tilaus sujuu nopeasti shop.sinebrychoff.fi
  2. Muista erikoisoluet ja alkoholittomat oluet. Pikkujouluissa halutaan nautiskella, joten valikoimassa kannattaa olla hyvin tarjolla eri oluttyylejä, laaja siideri- ja lonkerovalikoima sekä valmius tavallista vilkkaampaan cocktailien tekoon – eli myös mikserit ja muut cocktail-ainekset valmiiksi. Pikkujouluissa nautitaan myös alkoholitonta olutta tavallista enemmän.
  3. Varaa tarpeeksi henkilökuntaa. Juhlatuulella ei ole mukava odottaa vuoroaan tiskillä – samalla moni tilaus saattaa jäädä saamatta.
  4. Varmista ravintolatilan viihtyisyys ja tilat kuntoon. Pikkujouluillan kiireessä ei ehdi miettiä, mistä lisänarikka tai ovatko WC-tilat tiptop, ne kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon. Ja vaikka tupa olisi tulossa täyteen, kannattaa miettiä, paljonko on paljon, eli kuinka paljon ihmisiä ravintolaan mahtuu mukavasti.
  5. Älä hermostu – nauti sinäkin! Stereotyyppisesti mutta myös hyvin tyypillisesti pikkujouluiltoina asiakkaiksi tulee myös harvemmin ravintoloissa kävijöitä. Ja kun odotukset illalle ovat suuret, hermo voi kiireessä kiristyä tiskin molemmin puolin. Muista, että sinä olet ravintolasi kasvot ja pidä hymy huulilla ja palvelualttius korkealla, tilanteessa kuin tilanteessa. Jos asiakkaasi viihtyvät, niin viihdyt sinäkin.

Hauskaa pikkujouluaikaa!