Vuoden comeback – Brooklyn Local 1

17.08.2016 | Teksti:

Local1syvNewyorkilaisen Brooklyn Brewery -panimon taidonnäyte, Local 1 palaa Suomeen seitsemän vuoden odotuksen jälkeen. Alun perin 2008 Yhdysvalloissa lanseerattu 0,75 litran kierrätyslasipulloon pakattu Golden Ale sopii niin seurusteluolueksi kuin ruokapöydän kruunuksikin.

Brooklynin panimomestari Garrett Oliver kehitti Local 1 –olutta aikanaan kokonaisen vuoden. ”Rakkaudesta lajiin”, kuittasi panimomestari Garrett tuotekehityksen haasteet.

Brooklyn Local 1 on belgialaisvaikutteinen, kullanvärinen vahva ”Golden Ale”. Se on tasapainoinen olut, jonka aromikirjosta löytyy sherrymäisyyttä, appelsiinia, toffeeta, pähkinää ja karpaloa. Maku on moniulotteinen ja lämmittävä ja helposti nautittava. Olutelämyksen kruunaa runsas vaahto.

Oluen valmistuksessa käytetään saksalaista mallasta ja humalaa, Mauritiukselta tuotua aromaattista raaka-sokeria ja belgialaista hiivaa. Oluen toinen käyminen tapahtuu pullossa.

”Usein kysytään, miksi olutta pakataan samppanjapulloon. Mutta sehän on juuri toisinpäin: Olut pakattiin ennen suuriin lasipulloihin ja pullot suljettiin korkilla. Käyminen tapahtui osittain pullossa. Samppanjanvalmistajat kopioivat oluen pakkaustavan”, kertoi Garrett Oliver esitellessään Local 1:tä Suomessa.

Local1syvUpea 75 cl profiililasipullo samppanjakorkkeineen juhlistaakin mitä juhlapöytää tai tilaisuutta tahansa.

Sinebrychoff on tuonut Brooklyn Breweryn oluita Suomeen jo vuodesta 2006 alkaen. Brooklynin oluiden suosio on kasvanut tasaisesti, mutta viime vuosien aikana ne ovat todella nousseet oluenystävien huulille. Tällä hetkellä Sinebrychoffin Brooklyn-valikoimassa onkin jo kahdeksan erilaista olutta. Brooklyn American Alen Garrett Oliver kehitti yksinomaan Suomeen, ja vasta tänä vuonna sitä on ryhdytty toimittamaan myös muille markkinoille.

”Vuoden 2006 jälkeen Brooklyn-oluiden menekki Suomessa on yli nelinkertaistunut. Vuonna 2015 oli Brooklynin suuri vuosi Suomessa, volyymi kaksinkertaistui. Kuluttajille maistuvat niin tutut Brooklynit kuten Brooklyn Lager mutta myös uutuudet saavat nopeasti faneja”, kertoo Sinebrychoffin oluiden markkinointipäällikkö Johan Jakobsson.

Local 1 tulee hyvin varustettuihin ravintoloihin 22.8. alkaen ja Alkon valikoimaan 17.10. alkaen vain vuodeksi – joten oma varasto kannattaa pistää kuntoon! Local 1:n lisäksi syksyllä 2016 muita Brooklyn-uutuuksia Sinebrychoffin valikoimassa ovat Hecla Iron Ale ja Sorachi Ace 0,355 litran kierrätyslasipullossa.

 

BROOKLYN LOCAL 1

Ainesosat:    Vesi, ohramallas, ohra, humala, hiiva.

Oluttyyppi:   belgialaistyyppinen vahva ”Golden Ale”

Alkoholi:       Alc. 9 % Vol.

Kantavierre   18,1 %

Väri               10 EBC

Katkero         23 EBU

Ravintosisältö per 100 ml:

energia         275 kJ

rasva             0 g

josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 3,5 g

josta sokereita 3,5 g

proteiini       <0,5 g

suola             0 g

Pakkaus:       0,75 l kierrätyslasipullo