Brooklyn Sorachi Ace – ässä pienemmässä pullossa

17.08.2016 | Teksti:

Sorachi Ace syvNewyorkilaisen Brooklyn Brewery -panimon Sorachi Ace saapui Suomeen 2015. Farmhouse Ale –tyyppinen olut on syksyllä 2016 saatavilla pienemmässä ja kätevämmässä pakkauksessa. Viime vuonna Sinebrychoff toi oluen markkinoille 0,75 litran pullossa.

Brooklyn Sorachi Ace on selkeäarominen, happamahko ja hedelmäinen saison-olut, jossa voi aistia sitruunaruohon, tillin ja sitruunankuoren aromeja. Farmhouse Ale on amerikkalainen termi saison-oluelle, joka on perinteisesti belgialainen maalaisolut. Olut on suodattamaton ja opaalimaisen läpikuultava. Kuivahumalointi  Sorachi Ace -humalalla antaa makuun maustemaisia aromeja, joita täydentää pilsnermaltaan mieto makeus.

Brooklyn Sorachi Ace on nimetty japanilaisen humalalajikkeen mukaan, joka kehitettiin 1970-luvulla Hokkaidossa. Lajiketta pidettiin silloin liian outona eikä sitä juurikaan käytetty. Vasta 2008 humala otettiin uudelleen viljelyyn, tällä kertaa Amerikassa. Brooklynin panimo oli ensimmäisiä, joka käytti sitä oluen valmistukseen.

Maltaana Sorachi Acessa on käytetty German 2-row Pilsneriä ja humalana siis Sorachi Ace, joka on kasvatettu Washingtonissa.

Sorachi Ace syv”Sorachi Ace on parhaimmillaan juhlajuomana ja ruokapöydässä, se on erinomainen seurustelujuoma ja aterian osa. Sorachi on monipuolinen ruokaolut, sopii mainiosti vaikkapa sushin tai katkarapupastan kylkeen, myös kypsempi brie toimii.  Aiempi suurempi pullokoko oli mainio suuremmalla porukalla nautiskeluun, mutta uusi pienempi pullo sopii myös yksittäiseen herkkuhetkeen”, kertoo Amanda Tala, Suomen Brooklyn Brand Ambassador.

Viime vuonna USA Today -julkaisu listasi Sorachi Acen yhdeksi 25:stä oluesta, joita jokaisen kannattaisi maistaa ennen kuolemaansa! *

Brooklyn Sorachi Acen jakelu alkaa Alkoon 12.9. ja ravintoloihin 22.8. Sorachi Acen lisäksi syksyllä 2016 muita Brooklyn-uutuuksia Sinebrychoffin valikoimassa ovat Local 1 0,75 l kierrätyslasipullossa ja Hecla Iron Ale 0,355 kierrätyslasipullossa.

BROOKLYN SORACHI ACE

Ainesosat:    Vesi, ohramallas, humala, hiiva.

Oluttyyppi:   Farmhouse Ale/Saison

Alkoholi:       Alc. 7,2 % Vol.

Kantavierre   15,4 %

Väri               10 EBC

Katkero         40 EBU

Ravintosisältö per 100 ml:

energia         220 kJ

rasva             0 g

josta tyydyttynyttä 0 g

hiilihydraatit 3,3 g

josta sokereita 3,3 g

proteiini       <0,5 g

suola             0 g

Pakkaus:       0,355 l kierrätyslasipullo

* http://ftw.usatoday.com/2015/04/the-25-beers-you-need-to-try-before-you-die

Avainsanat: , ,