Vierumäen Matkakeitaalla Hanna ja Eero Asikainen ruokkivat nelostien nälkäiset autot ja suut.

16.04.2014 | Teksti:

Hanna Asikainen ja Matkakeidas

Avasitte viime huhtikuussa. Ketkä ovat löytäneet asemanne?
Suurin osa asiakkaistamme on ohikulkevia autoilijoita. Samalla meillä käy jonkin verran paikallisia Vierumäen asukkaita.

Neste Oil -aseman lisäksi teillä on ravintola, K-kauppa, Hesburger ja Kotipizza. Voiko teitä kutsua huoltoasemaksi?
Ei. Nykyisin puhutaan yleensä liikenneasemista. Esimerkiksi autonhuoltoa meillä ei ole, vaikka meiltä saakin lasinpesunesteitä ja öljyä.

Miten saatte asiakkaat pysähtymään juuri teidän asemallenne?
Isolla nelostiellä ennakkomainonta on korvaamatonta, sillä muuten ajaa helposti aseman ohi. Tankkaamisen jälkeen yritämme tarjota erilaisuudellamme asiakkaalle wau-elämyksen, jotta he tulisivat toistekin.
Meille ei riitä, että he tulevat kerran.

Miten erilaisuus syntyy huoltamolla?
Hese ja Kotipizza ovat tarkkaan mietittyjä konsepteja, joten niissä pelivaraa ei juuri ole. Olemme panostaneet erityisesti oman ravintolamme ruoan laatuun, sillä se on kokonaismyynnillemme tärkein osa-alue. Rakennusvaiheessa päätimme käyttää paksua hirttä, jotta pystyimme välttämään kolkon hallimaisuuden.

Minkälainen juomavalikoima teillä on?
Meillä käy paljon mökkiläisiä, joten ne Karhut ja Koffit sieltä pitää löytyä, sillä niitä ihmiset tulevat hakemaan. Koska vannomme erilaisuuden nimeen, olemme halunneet pitää valikoimissa aina myös joitakin hieman erikoisempia juomia, vaikka ne eivät olisikaan niitä kaikkein kysytyimpiä.

Sosiaali- ja terveysministeriö harkitsee alkoholimyynnin kieltämistä huoltamoilla. Miten se vaikuttaisi teidän bisnekseenne?
Eivät meidän asiakkaamme sen takia jättäisi tulematta, mutta on selvää, että se tekisi merkittävän loven myyntiimme.

Alkoholi ja autonratti sopivat huonosti yhteen. Näetkö siinä ristiriitaa, että liikenneasema myy olutta ja siideriä?
En missään nimessä. Aivan kuten muussakin kaupassa asioivat, myös meidän asiakkaamme ajavat autolla mökille, avaavat oluensa siellä ja nauttivat sitten.

Kun itse ehdit lomailla, mikä on oma lempijuomasi?
Lomailemme useimmiten omalla mökillämme. Saunan jälkeen minulle maistuu parhaiten Somersby Apple -siideri, kun taas mieheni Eeron suosikki on Karhun Tuplahumala.