Olut–hunajasavustettu lohi

16.04.2014 | Teksti:

Olut–hunajasavustettu lohi ja rapukastike

Olut–hunajasavustettu lohi

1 iso lohifilee
Savustuslaatikko/savustuslastuja/savustuspussi

Marinadi:
1 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 dl Karhu Tuplahumala -olutta
1 rkl karkeaa merisuolaa

  1. Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadi lohifileen pintaan.
  2. Marinoi lohta ainakin tunti.
  3. Pyyhi marinadi fileen pinnalta ja savusta kala haluamallasi tavalla.

Olut-rapukastike
Noin 200 g ravunpyrstöjä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
1 sitruunan mehu
½ dl Karhu Tuplahumala-olutta
½ pnt ruohosipulia
Suolaa ja pippuria

  1. Hienonna ravunpyrstöt.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  3. Anna maustua viileässä pari tuntia.
  4. Tarjoa savustetun lohen kera.
  5. Lohen seurana maistuu Karhu Tuplahumala -olut. Totta kai.
Avainsanat: ,