Vieraile Brooklyn-panimoissa

12.06.2015 | Teksti:

Oluen ystävän kannattaa poiketa New Yorkin -matkallaan Brooklyn Breweryssä. Tukholmassa taas suunnaksi voi ottaa Hammarby Sjöstadissa sijaitsevan Nya Carnegiebryggerietin.

Brooklyn Brewery

Brooklyn Brewery sijaitsee Williamsburgissa, Pohjois-Brooklynissä Berry Streetin ja Wythe Avenuen välissä. Ennen seutu oli kuuluisa karuista kaduistaan ja vanhoista varastoistaan. Nykyään Brooklyn Breweryn ympäristöstä on kasvanut lukuisine baareineen kulttuurikohde oluen ystäville.

Brooklyn Breweryssä järjestetään ohjattuja kierroksia vieraille. Kierroksella pääsee kurkistamaan panimon kulisseihin, tutustumaan sen historiaan ja tietysti maistelemaan oluita.

Lisätietoja englanniksi (mm. vierailuohjeet, aukioloajat ja hinnat): brooklynbrewery.com

Nya Carnegiebryggeriet

Panimovierailun voi tehdä myös lähempänä, Nya Carnegiebryggerietissä Tukholmassa. Panimon taustalla vaikuttavat Carlsberg Sverige, Brooklyn Brewery ja yksityiset sijoittajat. Nya Carnagiebryggeriet valmistaa oluita omalla tuotemerkillään. Valikoimassa ovat muun muassa Kellerbier, Soleil ja Amber.

Nya Carnegiebryggeriet sijaitsee arvostetussa Lumahusetissa Hammarby Sjöstadin sydämessä. Sinne pääsee kätevästi bussilla, raitiovaunulla, veneellä tai vaikka kävellen Tukholman keskustasta. Panimon osoite on Ljusslingan 15.

Voit tehdä panimossa opastetun kierroksen, oppia oluista, maistella oluita ja yhdistää oluen ja ruoan panimon ravintolassa. Maksuttomia panimokierroksia järjestetään perjantaisin klo 16.30–20 ja lauantaisin klo 12.30–16.30. Ravintola on auki tiistaista perjantaihin klo 11–24 ja lauantaisin klo 12–24.

Lisätietoja ruotsiksi: nyacarnegiebryggeriet.se

Avainsanat: