Tuoreinta mahdollista Karhua – tunnissa panimolta ravintolan kuparitankkiin

25.10.2022 | Teksti:

Kuvassa Pub Peräkammarin Anna Heiskanen ja Sinebrychoffin Timo Haapasalmi

Vaikka olut kestääkin oikein säilytettynä pitkään, on se parhaimmillaan tuoreena. Tuoreinta mahdollista olutta on saatavilla nyt jo toisesta helsinkiläisestä ravintolasta, kun Eerikinkadun Pub Peräkammariin saatiin Karhun Fresh Beer -kuparitankit.

Karhun tankkiolutjärjestelmään olut tuodaan suoraan panimolta käymisen jälkeen, eikä sitä tarvitse edes pastöroida. Upeat kupariset tankit on tarkoitettu katseenvangitsijaksi ravintolan asiakastilaan, ei piilotettavaksi kellariin.

Karhu-olutta, kuten muitakin Sinebrychoffin valmistamia oluita, pakataan tölkkeihin, lasipulloihin, ravintola-astioihin ja joihinkin suurempiin ravintoloihin ns. suurtankkeihin. 2 x 250 litran Karhu Fresh Beer asettuu suurtankin ja ravintola-astian välimaastoon.

”Karhu Fresh Beer on osuvimmillaan karhumaisessa ravintolassa, jossa Karhua nautitaan sopiva määrä viikossa ja ravintola sijaitsee lähellä panimoamme. Tankeille pitää olla sopiva tila ja täyttöauton letkun pitää yltää tankeille”, sanoo Sinebrychoffin Helsingin keskustan alueen ravintolamyyntiedustaja Timo Haapasalmi.

Tavallisesti kaikki Sinebrychoffilla valmistettava olut pastöroidaan säilyvyyden varmistamiseksi. Jos olut kuitenkin nautitaan pian sen panemisen jälkeen tuoreena, kuten Karhu-tankkioluen kohdalla, ei pastörointia tarvita. Kylmäketju ei myöskään katkea missään vaiheessa panimolta tuoppiin.

Kuparinen tankkiastia täytetään noin kahden viikon välein tai kysynnän mukaan useamminkin. Karhu-tankkiolut on tuoreinta mahdollista panimolta kuluttajan huulille tuotavaa olutta.

”Tankki-Karhun kysyntä on ollut erinomaista, tankit on täytetty jo pariin kertaan. Asiakkaat ovat ihailleet kupariastioita ja kysyneet, että ’onko tuo koriste vai oikea’. Olemme myös huomanneet, että isompi tankki vähentää hävikkiä verrattuna pienempiin astioihin”, kertoo Pub Peräkammarin vuoropäällikkö Anna Heiskanen.

Pub Peräkammari on itsenäinen ravintola Helsingin keskustassa, joka satsaa kotoisaan, viihtyisään tunnelmaan. Myös ruokaa on tarjolla ja lista onkin juuri uusittu – hirvenlihapullat yhtenä suosikkina. Erikoisuutena Pub Peräkammarin yhteydessä on vuokrattava karaoke-tila, joka on ollut hyvin suosittu.

”Upeaa, että ihmiset ovat tulleet taas takaisin ravintolaan! Syksy on ollut jo kiireinen. Sinebrychoffin valikoimasta Karhun lisäksi asiakkaille maistuvat tutuiksi tulleet Brooklyn Breweryn oluet ja KOFF Long Drink Gin & Pink Grapefruit -lonkero, joka oli kesän hitti. Olemme myös kasvattaneet viinivalikoimaamme, jonka tilaamme Sinebrychoffin kautta”, Anna kertoo.

Ensimmäinen Fresh Beer -järjestelmä tuli Helsingin Hietalahden Hemingway’s Bar & Café -ravintolaan neljä vuotta sitten.