Salvialuomukana

16.04.2014 | Teksti:

Salvialuomukana

1 kokonainen luomukana
1/2 sitruunan mehu
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 dl Nikolai Vaalea Luomu Lager -olutta
1 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl luomuhunajaa
1 pnt salviaa
suolaa ja pippuria

  1. Pyyhi kana talouspaperilla.
  2. Sekoita marinadin aineet tehosekoittimessa. Ota erilliseen astiaan 1/3 marinadista.
  3. Valele ja hiero marinadi kanan pintaan, nahan alle ja onteloihin. Sido koivet yhteen.
  4. Paista kanaa uunivuoassa 200 asteessa 50–60 minuuttia.
  5. Valele ja sivele kanaa silloin tällöin lopulla marinadilla, niin että siitä tulee kauniin kullanruskea ja rapea.
  6. Muista tarkistaa, että kana on kypsä! Pistä haarukalla paksuimpaan kohtaan, siitä tulevan lihasnesteen on oltava kirkasta.

Piparjuuri-omenamajoneesi

1 dl valmista majoneesia
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
2 rkl raastettua piparjuurta
suolaa ja pippuria

  1. Sekoita aineet ja anna maustua ­viileässä pari tuntia.
  2. Tarjoa majoneesi paistetun kanan kanssa.
Avainsanat: ,