Pidä huolta ravintolasi hygieniasta ja turvallisuudesta

Koronavirustilanne on Suomessa kääntynyt jälleen huonompaan suuntaan ja siksi on ensiarvoisen tärkeää, että ravintolassasi noudatetaan viranomaisten ohjeita ja hyvää hygieniaa. Turvallisuus on nyt ykkösjuttu.

Elokuun puoliväliin mennessä ravintoloista ei ole puhjennut mitään suurempaa koronavirustapausten sarjaa, mutta toimiala on jatkuvasti suurennuslasin alla. Muutamia ravintoloista levinneitä yksittäisiä koronavirustapauksia on julkisuudessakin ollut esillä.

Kuluttajien turvaamiseksi ja liiketoiminnan jatkumisen edellytyksenä, muistathan huolehtia seuraavista asioista:

  1. Ravintolaan ei saa tulla oireisena – kyltitys ja valvonta.
  2. Ravintola-asiakkaiden käsihygienian varmistaminen – käsidesiä tarjolle ja henkilökunta aktiivisesti mukaan valvomaan, että sitä käytetään.
  3. Käsienpesun merkitys – WC-tiloihin muistutus, kuinka tärkeästä asiasta on kyse.
  4. Muistutus etäisyyden pitämisestä muihin asiakkaisiin – ravintolassa pitää olla tilaa turvalliselle etäisyydelle, 1-2 metriä.
  5. Siivous ja ruokailuvälineiden pesu – pintojen, tuolien, välineiden hygieniasta täytyy pitää huolta.

Voit tutustua myös Aluehallintoviraston ohjeistukseen aiheesta:

http://www.avi.fi/web/avi/ohje-ravintoloiden-toiminnan-rajoittamisesta-ja-valvonnasta

(Visited 1 times, 1 visits today)