Olutlimppu

28.11.2014 | Teksti:

1 l Nikolai Tumma Lager –olutta tai Sinebrychoffin Perinnekaljaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 pak kuivahiivaa
1 rkl tandooritahnaa (voit käyttää myös esim. bruschetta-, tai pesto-tahnaa)
1 kg vehnäjauhoja
2 rkl murskattuja pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä

Lämmitä olut kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri, suola, hiiva, tandooritahna ja jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhosta. Anna nousta noin 30 minuuttia, kaada sitten muottiin ja nostata vielä 30 minuutin ajan. Voit sirotella pähkinöitä tai siemeniä leivän päälle ennen paistamista. Paista leipää muotissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Poista muotti ja paista leipää vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa olutlimppua maustevoin kera.

Avainsanat: , ,