Oletko Suomen 7. Olutmestari?

02.06.2014 | Teksti:

Sinebrychoffin Anikó Lehtinen,  miten Suomen Olutmestari 2015 -kisaan pääsee mukaan?

Karsinta on netissä heinäkuun loppuun asti. Järjestämme semifinaalin elokuun puolivälissä ja kymmenen finalistia on selvillä syyskuun alussa. Finaali on Helsingissä lokakuussa.

Miksi kisaan kannattaa osallistua?

Kilpailussa pääsee päivittämän omaa oluttietouttaan, ja se vie ammatillisesti eteenpäin. Olutmestari-titteliä kunnioitetaan sekä työnhaussa että mediassa, missä Olutmestareita tituleerataan juoma-alan osaajiksi.

Keitä kisaan osallistuu?

Osallistujat ovat oluen kanssa päivittäin työskenteleviä alan ammattilaisia: baarimestareita, tarjoilijoita sekä olutravintoloiden työntekijöitä. Mukana on juuri oikeaa porukkaa, ja kilpailijoita on ollut joka puolelta Suomea. Kannattaa hakea, vaikka ei olisikaan ollut vielä pitkään oluen kanssa tekemisissä, koska oikealla palveluasenteella ja ahkeralla harjoittelulla voi voittaa!

Mikä on kisan henki?

Finaaliin päässeille tarjoutuu hieno tilaisuus verkostoitua. Kilpailun aikana syntyy ystävyyssuhteita ja tunne kuulumisesta olut­skeneen vahvistuu.

Komea titteli, oma olut, uusia kavereita – saako voittaja vielä muuta?

Palkintona on oman oluen lisäksi olutelämysmatka Kööpenhaminaan. Tänä vuonna osuimme sinne Copenhagen Beer Celebrationin aikaan, mikä oli ihan huippua. Nyt ovat tuoreena mielessä kaikki trendioluet: sourit, saisonit ja tynnyrikypsytetyt imperial stoutit.

Vuoden 2014 Suomen ­Olutmestarin Juha Sorsan Olutmestarin vehnä, täydellinen kesäolut, tuli valikoituihin olutravintoloihin jo maaliskuussa. Sinebrychoffin kausioluena myytävää vehnäolutta saa nyt ravintoloista!