Ole ylpeänä mukana vastuullisessa juomaliiketoiminnassa

17.08.2020 | Teksti:

Sinebrychoffin asiakkaana olet osa arvoketjua, jossa raaka-aine kuten ohra kerätään kotimaiselta pellolta, valmistetaan olueksi, tuodaan kauppaan ja lopulta kuluttajan käteen nautittavaksi. Kaikki tämä tehdään mahdollisimman vastuullisesti. Uusin kehitys liittyy pakkauksiin – niin Karhun, Spriten kuin Bonaquankin pakkaukset ovat ekologisesti entistä kestävämpiä.

Karhun monipakkaukset nyt 100 % kierrätysmuovista

Syksyn 2020 aikana kaikki Karhun pienet monipakkaukset, eli 4-pack, 6-pack ja 8-pack, siirtyvät 100 % kierrätetystä muovista valmistettuihin pakkauksiin. 100 % kierrätysmuovi on polyeteeniä, jota käytetään paljon elintarvikkeiden pakkauksissa. Kierrätysmuovi on kerätty suomalaisten loppukäyttäjien ja teollisuuden jätevirroista. Suuret monipakkaukset, kuten 24-pack, siirtyvät kierrätettyyn muoviin myöhemmin.

Polyeteeni on itsessään ympäristöystävällistä, sillä se on kierrätettävää ja siten uudelleen käytettävissä. Muovijäte aiheuttaa ongelmia vasta, kun se päätyy vesistöihin ja muualle luontoon, koska muovi hajoaa yhä pienemmiksi kappaleiksi, mikromuoviksi, eikä käytännössä katoa koskaan.

”Viitteellisen laskelman mukaan Karhun monipakkausten hiilijalanjälki pienenee 200 000 kg CO2, mikä on 85 % vähemmän kuin ennen. Pakkausmateriaalit ovat Sinebrychoffin suurin yksittäinen ympäristöä rasittava osa-alue, 33 % hiilijalanjäljestä. Kaikilla tähän osuuteen kohdistuvilla ympäristöteoilla on merkittävä vaikutus yrityksemme kokonaispäästöihin”, kertoo Karhun tuotepäällikkö Nella Lämsä.

Bonaqua ja Sprite ekologisesti entistä kestävämpiä

Sinebrychoff siirtyi jo maaliskuussa käyttämään puolen litran Bonaqua-pulloissa 100 % korkealaatuista elintarviketasoista kierrätysmuovia. Uudet Bonaqua-pullot vähentävät uuden muovin käyttöä 210 000 kiloa ja pullon hiilidioksidipäästöjä noin 30 prosenttia verrattuna kokonaan uudesta muovista valmistettuun pulloon.

Suomen Coca-Cola ja Sinebrychoff luopuvat värillisten Sprite -muovipullojen käytöstä, koska värillistä muovia on hankala kierrättää uusiksi pulloiksi. 1960-luvulta saakka vihreistä pulloista tunnetun Spriten uudet muovipullot valmistetaan jatkossa vain kirkkaasta PET-muovista, josta osa on kierrätettyä muovia.

Suomen suosituin sitruuna-limettijuoma Sprite luopui keväällä värillisistä muovipulloista ympäristösyistä. Uudistetuissa pulloissa käytettävä kirkas muovi voidaan kierrättää uusien juomapullojen materiaaliksi värillistä helpommin. Uudessa kirkkaassa pullossa käytetään myös kierrätettyä muovia materiaalina: puolen litran pullossa 50% ja 1,5 litran pullossa 25%.

Together Towards ZERO

Edellä mainitut uusimmat hankkeet ovat osa suurempaa kokonaisuutta, Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen ohjelmaa. Siinä Sinebrychoff on sitoutunut olemaan hiilineutraali panimo ja vähentämään vedenkäyttöään merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Lisää tietoa Together Towards ZERO -tavoitteistamme: https://sinebrychoff.fi/vastuu/tavoitteemme/

Korona-ajan turvallisuus

Oman suuren haasteensa arkeemme on tuonut koronavirus ja sen aiheuttamat rajoitukset, hygieniavaatimukset ja ohjeistukset. Myyntihenkilöstömme noudattaa asiakkaidemme ohjeita liikkeiden sisällä ja muissa kontakteissa.

Sinebrychoffilla kaikissa toiminnoissamme noudatamme hyvää hygieniaa, turvavälejä ja suosimme etätyöskentelyä. Elintarvikkeet kuten juomamme eivät itsessään ole tartuntariski, silti niiden tuotannossa ja kuljetuksessa noudatetaan kaikkia koronavirukseen liittyviä viranomaisohjeita ja hyvää hygieniaa.

Kiitos yhteistyöstänne ja kehitetään yhdessä juomakauppaa entistä vastuullisemmaksi!