Lonkerouutuudet tuovat kesän – hedelmien raikkautta ja aitoa mehua

20.03.2024 | Teksti:

Lonkero on suomalaisten suosikkijuoma. Viime vuosina lonkeromarkkinaa ovat vallanneet värilliset makulonkerot, ja joka kesä uusi väri ja maku ovat villinneet suomalaiset.

Sinebrychoff on tuonut kevääseen kaksi huippu-uutuutta –  KOFF Long Drink Twist ja KOFF Long Drink Juiced Grapefruit. Uutuudet on otettu heti hyvin vastaan niin päivittäistavarakaupassa kuin anniskelumyynnissäkin. Myös kuluttajilta on saatu paljon jopa ylistäviä arvioita.

”KOFF Long Drink Twist on ennätyskova uutuus, joka voittaa aikaisemmatkin hitit. Sen kertoo jo asiakkaidemme ja kuluttajiemme kiinnostus heti alusta lähtien. Vuosi 2023 oli poikkeuksellisen hyvä makulonkerovuosi KOFF Long Drinkille. Jo edelliset uutuutemme Mango ja Wild Strawberry näyttivät, että väriä harmaaseen on odotettu. Toinen uutuus, KOFF Long Drink Juiced, on puolestaan jotain aivan uutta, se saa makua, väriä ja tuoksua greippimehusta, jota on peräti kahdeksan prosenttia. Greippilonkeronkaan ei tarvitse olla harmaata”, kertoo Sinebrychoffin lonkeroiden kategoriamarkkinointijohtaja Juhani Jalkanen.

Twistissä maistuvat ananas, mansikka ja sitruuna. Lonkeromaut ovat tähän asti perustuneet lähes yksinomaan yhteen päämakuun.

Sinebrychoff testasi greippimehuista KOFF Long Drink Juicedia kuluttajien sokkotesteissä. Verrokkina oli perinteinen harmaa lonkero.

”Haluamme tehdä myös perinteisestä greippilonkerosta kiinnostavamman. Kysyimme greippilonkeroiden kuluttajilta, mikä lisäisi eniten kiinnostusta klassikkojuomaan. Greippimehu oli asia, joka nousi vastauksissa selvästi suosituimmaksi. Myös luonnollisia ainesosia toivottiin. Tekemässämme makutestissä yllätti, että KOFF Long Drink Juiced Grapefruitin raikkaus koettiin selkeästi (63 %) paremmaksi kuin kilpailevassa tuotteessa”, Juhani Jalkanen kertoo.

Tutkimuslähteet:

  • Sinebrychoff On-line-tutkimus Cambri10/2022 Suomi (N=304: Juo greippilonkeroa vähintään kerran kahdessa kuukaudessa)
  •  Sinebrychoff makutesti Taloustutkimus 2023 Suomi (N=240)