KOFF APA on vuoden 2016 olutlanseeraus

15.03.2016 | Teksti:

Rakkaudella valmistettu KOFF American Pale Ale on vuoden 2016 olutlanseeraus. Uusi KOFF APA jatkaa KOFF-brändin vauhdikasta alkuvuotta. Makutestin voittaja* KOFF APA on saanut heti julkistamisensa jälkeen hyvän vastaanoton niin oluttoimittajilta kuin bloggaajiltakin.

Vuosi 2016 on ollut KOFF-brändille vauhdikas: KOFF-brändi uudistui, ja uusi, selkeämpi brändi on saanut hyvän vastaanoton. Logo- ja pakkausuudistuksessa on nostettu panimohevosia entistä näyttävämpään rooliin, samalla säilyttäen ikonisen olutmerkin tunnettuus ja korostaen raikkautta KOFFin vahvuutena. Maaliskuun alusta KOFF jatkaa uudistumistaan ja saa tuoteperheeseensä ensimmäisen pintahiivaoluen: KOFF American Pale Alen.

”KOFF APA on raikas American Pale Ale -olut, jossa amerikkalaiset humalat ovat suuressa roolissa. KOFF APA onkin humaloitu reilulla kädellä Citra- ja Mosaic -lajikkeilla. Sen jälki- ja kuivahumalointi antaa oluelle pitkän ja raikkaan hedelmäisen aromin, jota on tasapainotettu tavanomaista korkeammalla katkeropitoisuudella”, kertoo KOFF APAn isä, Heikki Vuokko (kuvassa) Sinebrychoffilta.

KOFF APAa on saatavilla päivittäistavarakaupassa sekä 0,33, että 0,5 litran tölkeissä. Ravintoloissa APAa on saatavilla tyylikkäissä kierrätyslasipulloissa. KOFF APA sopii erinomaisesti juuri longneck-pulloon ja APA-pullo onkin varmasti pian tuttu näky baaritiskeillä oluen ystävien käsissä. Suomalaiset ale-oluet valtaavat markkinaa ja luovat omaan portfolioonsa lisää arvoa. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan yksilöllisimmistä vaihtoehdoista.**
apat”KOFF APA on olut, jonka olen aina halunnut tehdä. Pidän itse paljon näistä jenkkihumaloista: niissä on greippimäinen aromi, jossa on aavistus mustaherukkaa. Tällaisten humalamäärien käsitteleminen vaatii käsityötä, vaikka puhummekin suhteellisen suurista volyymeista. Citra- ja Mosaic -humalat ovat suosittuja, joten niiden saatavuus oli haaste. Ja vaikka varasimme humalat hyvissä ajoin, silti meni vähän tiukille. KOFF APAssa emme tehneet kompromisseja, emme sen kehittämisessä emmekä valmistamisessa,” jatkaa Heikki Vuokko.

”Pale ale on tutkitusti kasvava oluttyyppi Suomessa**, ja KOFF tuo markkinoille reilusti jenkkityylisen American pale alen. KOFF APA sai erinomaiset arvostelut sokkomakutestissä. Kuluttajat pitivät olutta raikkaana ja laadukkaana. * Meillä on vahva usko siihen, että tämän kesän suosikkiolut on KOFF APA”, sanoo Sinebrychoffin markkinointipäällikkö Johan Jakobsson.

Heti julkaisunsa jälkeen KOFF APA esiteltiin esimerkiksi Iltasanomien Viikon olut -palstalla, jonka kirjoittaja, pitkäaikainen oluttoimittaja Kari Ylänne antoi sille 86/100 pistettä. Myös olutbloggaajat ja sosiaalisessa mediassa oluesta kirjoittavat olutharrastajat ovat pitäneet uutuutta onnistuneena.

American pale ale on sukua Englannissa syntyneille IPA- ja pale ale -oluille. Tämä pintahiivaolut kehitettiin 1970-luvun lopulla Amerikassa ja sille tyypillistä on sitruunainen humalointi. Muita Sinebrychoffin pintahiivaoluita ovat muun muassa Sinebrychoffin palkittu Porter sekä Brewmasters’ Collectionin IPA ja Red Ale ja kevään uutuus Belgian Wheat.

KOFF APA sopii raikkautensa vuoksi loistavasti nautiskeluolueksi, mutta toimii erinomaisesti myös grilliruuan, hampurilaisten ja äyriäisten seurassa tai tulisen ruuan kaverina.

*Lähde: Ale-sokkomakutesti, RI 1/2016
** Lähde: Craft-tutkimus 4/2015