Karhun kausioluet: Karhu Jouluolut ja Karhu Laku Porter

14.10.2021 | Teksti:

Suomalaisten suosikkiolut, Karhu, tuo markkinoille ensimmäisen jouluoluensa. Karhu Jouluolut on amber lager -olut, joka sopii joulunajan lisäksi juhlapöytään jo syksyllä. Lisäksi Karhu tuo takaisin viime syksyn kausioluen Karhu Laku Porterin, jonka suosio ylitti kovimmatkin ennusteet.

Karhu Jouluolut (4,8 %) on Karhun versio jouluoluesta. Sinebrychoffin klassikko, KOFF Jouluolut, jatkaa panimon valikoimassa, mutta kuluttajat janoavat vaihtoehtoja joulunajan oluisiin. Amber lager -tyylinen kuparinruskea lager sopii jouluruokien, porsaan, juustojen ja makkaroiden kyytipojaksi. Karhu Jouluolut on aromihumaloitu arvostetulla tsekkiläisellä Saazer-humalalla

Amber lagerissamaltaan pehmeys yhdistyy karamellimaiseen makeuteen. Olut on tasapainoinen ja vivahteikas, olematta tuhti. Juuri sellainen kuin Karhun Jouluoluen kuuluu olla – erottuva, mutta silti suuren yleisön juhlapöytään sopiva herkku.

Karhu Jouluoluen pakkauksessa on tyylikäs tulkinta juhlapyhästä karhumaiseen tapaan.

”Karhu Jouluolut täydentää Sinebrychoffin joulukauden olutvalikoimaa, ja erottuu klassisesta KOFF Jouluoluesta niin makumaailmaltaan kuin pakkaukseltaankin. Amber lager -tyylistä olutta ei Sinebrychoffin valikoimassa ole ollut 20 vuoteen, sitäkin on moni odottanut”, kertoo Karhun tuotepäällikkö Niklas Rinne.

Karhu Laku Porter tuli kausiolueksi syksyllä 2020 ja loppui kaupoista melko pian, ennen aikojaan. Oluesta pitivät kaikki ja näin onnistunutta olutta ei pidä jättää muistoksi. Karhu tuo Laku Porterin uudelleen kausivalikoimaansa. Myös oluttyylinä portterin suosio on kasvussa.

Karhu Laku Porter on erittäin tumma, runsasvaahtoinen ja täyteläinen portteriolut. Se on oluttyylilleen uskollisesti hyvin paahteinen ja maltainen olut, johon lakritsiuute tuo makeutta.

Karhu Laku Porterissa on käytetty Pilsner-, Münchener-, väri- ja ruskeamallasta. Olut on maustettu lakritsiuutteella, joka on veteen uutettua puhdasta lakritsia. Täysmallasolut Karhu Laku Porter on oluttyylilleen uskollisesti hyvin tumma, lähes musta. EBC-arvo on jopa 250.

Karhu Laku Porterin karhun on suunnitellut suomalainen muusikko, graafikko ja radiotoimittaja Mikko Viljakainen, taiteilijanimeltään Vilunki 3000. Tämä persoonallinen moniosaaja on soittanut useissa eri yhtyeissä kuten Larry and the Lefthanded, The Flaming Sideburns ja Op:l Bastards sekä norjalaisten Annien ja Erlend Øyen sooloyhtyeissä. Grafia ry valitsi Viljakaisen vuoden 2017 graafikoksi.

Portterit sopivat parhaiten nautittavaksi sellaisenaan tai digestiivinä, mutta maistuvat erinomaisesti myös suklaisten jälkiruokien kanssa. Jos yhdistelmä tuntuu liian raskaalta, voi Karhu Laku Porterista tehdä vaikka ”jäätelöfloatin” lisäämällä olutta annokseen vanhanajan vaniljajäätelöä. Kokeilunhaluiset voivat nauttia Karhu Laku Porteria riista- ja pataruokien kanssa, ja käyttää sitä myös näiden ruokien valmistuksessa lorauttamalla olutta pataan juuri ennen hauduttamisvaihetta.

Uutuudet on pakattu 0,5 litran tölkkiin.

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa 100 % uusiutuvalla energialla.