Karhu viihtyy Kuumassa

12.06.2018 | Teksti:

Saunaravintola Kuuma avautuu maailman saunapääkaupunkiin Tampereelle. Laukontorin rannassa sijaitsevaan, läpi vuoden auki olevaan Kuumaan tulee kahvila-ravintola, kahdessa kerroksessa olevat terassialueet ja kaksi saunaa. Kuuman panimokumppani on Sinebrychoff ja erityisesti Karhu-olut, Suomen suosituin saunaolut.

Karhu on Suomen suosituin saunaolut, jopa 49 % kuluttajista mainitsee Karhun ensimmäisenä kysyttäessä suosikkisaunaolutta*. Saunominen on Suomessa tärkeä, jopa tärkein oluenkulutustilanne. Joka viides olut nautitaan saunan yhteydessä.**

Kuuman kaksikerroksinen kokonaisuus pitää sisällään noin 500 neliötä kerrosalaa ja runsaat 500 asiakaspaikkaa. Kuuman vieraita palvelee myös Pyhäjärveen, Ratinan suvantoon rajattu erillinen pulahtamisallas sekä kahteen tasoon sijoittuvat yli 700 neliön terassialueet. Asiakkaiden viihtyvyydestä vastaa noin 30 työntekijää.

”Saunaravintola Kuuma sijaitsee paitsi keskellä kaupungin keskustaa myös veden äärellä. Saunominen yhdistettynä herkulliseen ruokaan, juomaan ja upeaan miljööseen tekevät siitä yhden korkeatasoisimman saunakokonaisuuden Suomessa. Meillä voi tuntea olevansa kuin lomalla, myös keskellä arkea”, kuvailee Kuuman käytännön toiminnasta vastaava yrittäjä Ville Iivonen Lumo Laukontori Oy:stä.

Löylyelämykset voi kokea joko puulämmitteisessä tai modernissa savusaunassa. Kahden saunan tarjoamat vaihtoehdot palvelevat erilaisia saunatottumuksia – himosaunojista ulkomaalaisiin ensikertalaisiin. Saunojen kapasiteetti on satoja asiakkaita päivässä.

Tärkeä osa Kuuman tarjoamaa elämystä on herkullinen ruoka ja juoma. Menusta ovat vastanneet terveellisen ruoan ja juoman puolestapuhuja ja tv-kokki Sara La Fountain sekä Kuuman keittiömestari Eero Mäkelä. Sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista on suunniteltu sosiaalisen syömisen ympärille, jonka keskiössä ovat jaettavat annokset, muun muassa modernit burgerit, keitot ja raikkaat salaatit. Sinebrychoff vastaa Kuuman panimojuomista.

”Hienoa saada melkein 200-vuotias Sinebrychoff mukaan saunomaan, Karhu-olut ja sauna kuuluvat yhteen. Tällaisissa projekteissa tarvitaan kokeneita yhteistyökumppaneita, jotka tuovat mukanaan monipuolisen osaamisensa”, Ville Iivonen kertoo.

”Sinebrychoffin Beverage Ambassador Joonas Ylänne on laatinut Kuuman ruokien kanssa sopivat olutsuositukset. Tampere on lujaa vauhtia kehittyvä kaupunki, ja saa nyt arvoisensa saunaravintolan aivan keskustan ytimeen. Uusi maamerkki keskeisellä paikalla Laukontorin rannassa tulee varmasti olemaan yksi kiinnostavimmista kohteista, niin kaupunkilaisille itselleen kuin Tampereelle tulijoidenkin piirissä”, avainasiakaspäällikkö Antti Vallo Sinebrychoffilta kertoo.

*TNS Brand Tracker 2017 **Tarvetilannetutkimus/Kopla 2017