Karhu Ruis IPA – Karhun ensimmäinen pintahiivaolut

23.04.2018 | Teksti:

Suomen suosituin olutmerkki Karhu on tuonut markkinoille Suomen toiseksi suosituimman oluttyypin, India Pale Alen eli IPA:n. Lagerin jälkeen IPA on Suomessakin tunnetuin, suosituin ja tunnetuin oluttyyppi. 

Karhu Ruis IPA on suodattamaton India Pale Ale, jonka valmistuksessa on käytetty ruista. Tässä tummahkossa IPA:ssa maistuu maltaan makeus ja rukiin tuoma mausteisuus. Kokonaisuuden täydentää raikas amerikkalaistyylinen humalointi. Karhu Ruis IPAn kehittämisestä on vastannut Sinebrychoffin panimomestari Heikki Vuokko.

Karhu Ruis IPA on Karhun yli satavuotisessa historiassa täysin uusi avaus – kyseessä on Karhun ensimmäinen pintahiivaolut. Pintahiivaoluiden suosio on Suomessa noussut jopa kolmanneksella.

Tölkin ja etiketin design on Karhu Ruis IPA:ssa nyt valkoinen, vastakohta jo vuosien ajan vallinneelle mustalle värille. Tölkkiä ja etikettiä koristaa taiteilija Jani Tolinin karhuteos. Kansainvälisestikin mainetta niittänyt Tolin määrittelee taidesuuntansa urbaaniksi katutaiteeksi. Karhu-lagerien logo ja väritys säilyy ennallaan.

”Erikoisoluiden valikoima tällä hetkellä Suomessa on valtava ja olutta etsivän on jo vaikeaa tehdä valinta. Kun tunnettu ja luotettava olutmerkki lanseeraa IPA:n, se on vahva vaihtoehto. Karhu Ruis IPA puhuttelee niin uusia erikoisoluiden ystäviä kuin jo tottuneempiakin olutharrastajia. IPA sopii erinomaisesti ruoan kanssa nautittavaksi. Niin sanotut lifestyle-kuluttajat ovat kiinnostuneita juoman ja ruoan laadusta ja niiden kanssa syntyvistä nautinnollisista tilanteista”, kertoo Sinebrychoffin oluiden Group Brand Manager Jonathan Heino.

Karhun suosio perustuu maun lisäksi tasaiseen parhaaseen laatuun. Kuten muutkin Sinebrychoffin valmistamat oluet, Karhu Ruis IPA on tehty suomalaisista raaka-aineista. Karhu-oluet valmistetaan Sinebrychoffin panimolla Keravalla.

Oluttyyppi: India Pale Ale (IPA)

Ainesosat: vesi, ohramallas, ruis, humala, hiiva.

Alkoholi: 5,3 %

Energia per 100 ml: 189 kJ/45 kcal (5,3 %). Pakkaus: Kierrätyslasipullo 0,33 l ja tölkki 0,5 l. Jakelu alkaa 19.3.

Ruokasuositus: Grillattu liha, pienriista, savustettu kala, karjalanpaisti, suolaiset piiraat.

Karhun valikoimassa on keväällä 2018 Ruis IPA:n lisäksi Karhu 4,6 %, Karhu 5,3 %, Karhu 8,0 %, Karhu Raaka, Karhu Tumma ja Karhu Tumma I.