Juha Helminen Carlsberg-konsernin strategiajohtajaksi

22.05.2015 | Teksti:

Juha Helminen 600Strategiajohtaja David Serre jättää Carlsbergin ja siirtyy uusiin haasteisiin konsernin ulkopuolelle. Sinebrychoffin Juha Helminen (kuvassa) ottaa hänen tehtävänsä.

David Serre on päättänyt jättää Carlsbergin ja hoitaa strategiajohtajan tehtäviään heinäkuun loppuun saakka. David tuli Carlsbergille toukokuussa 2013 konsernin strategiajohtajaksi ja raportoi konsernin johtoryhmälle. Viimeisen kahden vuoden aikana hän on ollut vastuussa konsernin strategiaprosessin vetämisestä ja pitkän aikavälin strategioista eli ”maratoneista”. Hän on lisäksi johtanut lukuisia konsernin strategisia hankkeita.

“David on ollut avainasemassa konsernin strategiatyössä ja kiitän häntä kaikesta, mitä hän on tehnyt Carlsbergilla. Toivon hänelle kaikkea hyvää uudelle uralleen,” Jørgen Buhl Rasmussen, konsernin pääjohtaja sanoo.

Davidin seuraaja konsernin strategiajohtajana on Sinebrychoffin Juha Helminen. Juha aloitti  Carlsbergin palveluksessa 2002, minkä jälkeen hän on toiminut konsernin monissa tehtävissä. Viime vuosina Juha on toiminut Sinebrychoffin On Trade –kanavajohtajana. Sitä ennen Juha toimi konsernin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtajana. Juha on toiminut myös Sinebrychoffin talousosaston palveluksessa ja työskennellyt Ruotsissa osana Carlsbergin trainee-koulutusohjelmaa.

“Toivotan Juha Helmisen tervetulleeksi konsernin Strategiaan ja olen varma, että hänen laaja kokemuksensa niin kaupallisissa kuin taloustehtävissä antaa konsernille paljon,” Jørgen Buhl Rasmussen, konsernin pääjohtaja sanoo.

”On hienoa, että Juha on nimitetty Carlsberg-konsernin tärkeälle paikalle. Viimeisen kolmen vuoden aikana Juha on energisesti luonut hyvää tulosta On Trade -kanavassamme tiiminsä kanssa. Kuten tiedämme, Suomen markkinoilla on paljon haasteita, mutta uuden asiakassegmentoinnin ja toimintamallin myötä olemme voineet vahvistaa markkina-asemaamme. Minä ja koko Sinebrychoff toivomme Juhalle kaikkea hyvää uudessa strategisessa tehtävässään,” Pekka Tiainen, Sinebrychoffin toimitusjohtaja sanoo.

”Olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta ja odotan, että pääsen hyödyntämään sitä kokemuskenttää, minkä olen saanut kerätä aiemmissa tehtävissäni Carlsberg-konserin puitteissa,” Juha Helminen sanoo.

Juha aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuun 1. päivä.