Jonna ja Emmi jatkavat Sinebrychoff Park Rangereina Sinebrychoffin puistossa

14.06.2016 | Teksti:

023 Park Rangers 2015Jo kuudetta vuotta Sinebrychoffin puistossa partioivat Park Rangerit. Tänä vuonna työssä jatkavat jo viime vuodesta tutuiksi tulleet Jonna Jokinen ja Emmi Kuoppa. Seuraa heitä facebookissa ja tykkää: Facebook.com/koffinpuisto ja Instagram.com/sffparkrangers.

Park Rangers -toiminnan tavoitteena on tehdä puistosta entistäkin viihtyisämpi paikka niin helsinkiläisille kuin satunnaisille kävijöille. Viime kesänä puistossa mm. joogattiin, nautittiin musiikista, pelattiin pelejä ja tehtiin taidetta. Sinebrychoff Park Rangers –toiminta on osa työtämme paikallisyhteisöjemme hyväksi ja koska rangersit myös huolehtivat puiston siisteydestä, pieni ympäristöteko.

Jonnan ja Emmin päätehtävänä on puiston siisteyden edistäminen ja käyttäjien viihtyvyyden lisääminen erilaisten aktiviteettien, pelien, kirjavaihdon sekä yhteisen tekemisen avulla.  Lisäksi he osallistuvat Aseman Lapset ry:n Walkers-toimintaan.

”Olemme olleet erottamaton parivaljakko sitten ala-asteen ja yhteinen taipaleemme jatkui koulun liikuntaluokalle ja aikaa kului myös yhteisen harrastuksemme, jalkapallon parissa. Vuosia kestänyt yhteistyömme on idearikasta sekä saumatonta”, kertoo Jonna.

”Aktiivinen ja urheilullinen elämäntyyli luo pohjan arjen hyvinvoinnille, joka välittyy positiivisena energiana ihmisiin ympärillämme”, lisää Emmi innostuneena.

Rangerien tukikohtana toimii puiston ravintola Southpark, joka on avoinna myös iltaisin. Southparkin ravintoloitsijan Kim Heiniön mukaan on itsestään selvää, että vastuu yhteisten alueiden viihtyvyydestä kuuluu meille kaikille. Tästä ovat yhtä mieltä niin kaupungin edustajat kuin sinebrychoffilaisetkin.

Jonna ja Emmi ovat helposti lähestyttäviä ja mukaansatempaavia puistoemäntiä, jotka pistävät itsensä likoon puiston viihtyvyyden lisäämiseksi ja elävöittämiseksi. He päivystävät puistossa 15.6. – 15.8. Käy moikkaamassa!

Edellisvuosien tapaan jokainen puiston käyttäjä, joka erityisesti auttaa viihtyvyyden parantamisessa esimerkiksi roskia keräämällä, saa oman Sinebrychoff Park Ranger -t-paidan.

Tiesitkö, että…

Nikolai Sinebrychoff halusi liittää panimonsa yhteyteen vaikeakulkuisen Hietalahden kallioalueen. Helsingin maistraatille laatimaansa anomusta hän perusteli sillä, että kallioille rakennettaisiin muun muassa kasvihuoneita ja vesisäiliö puutarhaan ja panimolle vedettävää vesiputkea varten.

Nikolain anomus ja kaavaluonnos puutarha-alueesta hyväksyttiin 7.6.1836 ja tänä päivänä Sinebrychoffin puisto on kaikkien helsinkiläisten suosikki.

Facebook.com/koffinpuisto  

Instagram.com/sffparkrangers