Fanta juhlii 50 vuotta Suomessa kierrepullolla

29.04.2016 | Teksti:

Fanta Appelsiini 0,5lEpäsymmetrinen pullo edustaa uudenlaista kierrätysmuovipullojen muotoilua.

Fanta on jo vuodesta 1966 on tuonut hauskuutta niin suomalaisten arkeen kuin juhlaankin. 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Fanta uudistaa pullonsa vääntämällä ne kierteelle. Uusi pullo eroaa pullojen valtavirrasta, sillä se on poikkeuksellisesti epäsymmetrinen.

Fanta lanseerattiin Suomeen 50 vuotta sitten kuuluisan amerikalaisen muotoilijan Raymond Loewyn suunnittelemassa niin kutsutussa rengaspullossa. Jo tuolloin muista juomapulloista selkeästi erottuneen pullon rengasmaiset raidoitukset antoivat pakkaukselle huurteisen kylmän vaikutelman. Loewy oli 1950-60 –luvun arvostettu amerikkalaismuotoilija, jonka tunnetuimpia töitä ovat mm. Coca-Cola-muotopullon erilaiset kokoversiot, Airstream-asuntovaunu tai muodokas Coca-Cola -juoma-automaatti.

Fantan uusi nyt julkistettava kierrepullo on niin ikään Coca-Colan oman hovisuunnittelijan James Sommervillen käsialaa. Sommerville haki yhteistyössä NICE muotoilutoimiston ja juoma-alan innovaatioihin erikoistuneen Drinkworks –yhtiön kanssa Fanta-pullolle muotoa, joka korostaa Fantan hedelmäisyyttä ja brändin hauskaa persoonaa. Useiden prototyyppien jälkeen syntyi aivan uudenlainen kierremuoto (twist), josta tehtiin versio kaikkiin pakkauskokoihin.

Juhlavuoden kunniaksi Suomi on ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka tuo Fantan uuden kierrepullon kauppoihin. Fantan koti on Keravalla, missä Fantan valmistaja Sinebrychoff ottaa uudet kierrepullot käyttöön kaikille Fanta-juomille sekä 0,5 litran että 1,5 litran kokoisina.

”Maistuu niin hyvältä, että on hauska olla janoinen” kerrottiin mainoksissa uudesta juomasta, kun Fantan valmistus aloitettiin Suomessa vuonna 1966. Iloinen ote elämään on näkynyt kaikessa Fantan tekemisessä läpi vuosikymmenten ja Fanta onkin jo pitkään ollut suomalaisnuorten suosituin appelsiinijuomabrändi. Fantan tekeminen on positiivisesti hauskaa ja se on kannustanut suomalaisia olemaan aktiivisia sekä nauttimaan nuorenmielisyydestään – ikään katsomatta

Juhlavuoden kunniaksi Fanta järjestää faneilleen 7.6. 2016 ”Fanta My Twist Day of Fun” –tapahtuman Helsingin Narinkkatorilla. Halukkaat voivat vaikuttaa päivän sisältöön ennakkoon ja äänestää eri sosiaalisen median kanavissa itselleen mieleisiä aktiviteetteja sekä huippuartistin toivekappaleita. Päivän ohjelma rakentuu äänestystulosten perusteella ja tarjoaa hauskaa ajanvietettä, niin liikunnallista kuin luovaa tekemistä sekä kotimaisen eturivin artistin konsertin

Avainsanat: ,